Handbolls-VM 2015

Plusbetyg: Så bra var spelarnas VM-slutspel

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Två spelare underkända - ingen får mer än Betyg: 3 av 5 plus

HERNING. Sverige förlorade mot Danmark och är än en gång ute ur VM innan kvartsfinalerna spelas.

Det är ingen skam att förlora mot Danmark på deras hemmaplan men att åka ut i en åttondelsfinal ett år efter att man tagit EM-brons är ett stort misslyckande och underkänt.

Här är Sportbladets individuella slutbetyg på spelarna.

Som vanligt är skalan:

Betyg: 5 av 5 plus Världsklass

Betyg: 4 av 5 plus Mycket bra

Betyg: 3 av 5 plus Bra

Betyg: 2 av 5 plus Godkänd

Betyg: 1 av 5 plus Underkänd

Johanna Bundsen Betyg: 2 av 5 plus

Förstavalet utan vara det uttalat. Stabil och bra i slutskedet mot Nederländerna men borde bytts ut tidigare mot Danmark. Är ändå framtiden mellan stolparna. Dags att härdas ute i en proffsklubb i Europa?

Filippa Idéhn Betyg: 2 av 5 plus

Är snäppet bakom Bundsen men fick överraskande mycket speltid. Det borde hon fått mer av mot Danmark där hon kom in först efter paus och var bra.

------------------

Loui Sand Betyg: 1 av 5 plus

Fick mest speltid av alla men svarade inte upp mot förtroendet. En artist att älska på många sätt men hade för låg procent både från kanten och när hon kom solo i kontringarna.

Marie Wall Betyg: 2 av 5 plus

Halkade in i truppen sist av alla. Tydligaste andravalet förutom Strömberg, som knappt spelade alls. Fick chansen mot svaga Kuba men tog den inte.

Linnea Torstenson Betyg: 2 av 5 plus

Med tanke på förutsättningarna (knästrulet och noll minuter framåt på hela säsongen) gjorde hon det godkänt. Men någon världsspelare var hon följaktligen inte, mer än de sista 18 minuterna mot Nederländerna. Lager är fortfarande beroende av en Torstenson på topp.

Jenny Alm Betyg: 2 av 5 plus

Man hade hoppats och trott att Alm skulle kliva fram i den här turneringen när hon nu äntligen skulle få chansen på allvar efter Torstensons strul. Det gjorde hon inte mer än några minuter mot Polen. Fick inte träff bakåt heller.

Jamina Roberts Betyg: 3 av 5 plus

Tog hon sig äntligen ur jokerrollen med matchen mot Danmark. Hade i och för sig det tufft i första men var nära att ta Sverige tillbaka i matchen i andra. Borde få fler, och längre chanser, mot etablerade lagen. Underskattad bakåt.

Isabelle Gulldén Betyg: 3 av 5 plus

Kom inte upp på samma nivå som i EM men det kan man inte bara lasta henne själv för. När inte Torstenson är på topp hamnar väldigt mycket på Gulldén, på gott och ont. Mot Danmark mest på ont.

Johanna Ahlm Betyg: 2 av 5 plus

Det har blivit lite joker-varning på veteranen också. Det var längesen landslaget hittade en riktig roll för henne.  Västspelaren nummer ett. Ska ha kredd för sin andra halvlek mot Danmark men annars mest förtroende mot svagare lagen.

Carin Strömberg

Fick sex minuter i slutet av matchen mot Kuba, det var allt. Spelade för lite för att plusbedömas.

Anna-Maria Johansson Betyg: 1 av 5 plus

Efter att EM-succén Ida Odén lade av och Sivertsson inte hittade någon naturlig ersättare fick ”Majsan” ett större ansvar på högernio än vad hon nog haft någon gång tidigare. Men hon bär inte den positionen i en hel turnering, knappt i en hel match och definitivt inte mot etablerade nationer.

Sabina Jacobsen Betyg: 2 av 5 plus

Det fanns de som ville se henne som Odéns ersättare på högernio. Det ville inte Sivertsson så det blev nästan bara försvarsspel för lagkaptenen. Som general bakåt hade hon förstås ett stort ansvar för att försvaret aldrig kom upp i den klass det kan/ska ha. Hade trist uppladdning och inledning av VM med sin förkylning.

Nathalie Hagman Betyg: 3 av 5 plus

Det är klart att matcher som dem mot Angola, Kina och Kuba var rena drömmen för speedkulan Hagman. Men vad mer kan hon göra än att springa och göra mål på nästan allt? Ledde hela VM:s skytteliga efter gruppspelet för att sedan raderas ut mot Danmark (inte ett utspel). Skulle kanske testats på högernio, där hon är en av dominanterna i den danska ligan trots sin litenhet.

Emma Hawia-Svensson Betyg: 2 av 5 plus

Fick avlasta Hagman lite men det fanns ingen större anledning för Sivertsson att plocka ut Hagman i den formen hon var i (undantaget Danmark möjligen), i synnerhet inte när man var tvungna att jaga mål i matcherna mot blåbären i slutet av gruppspelet.

Linn Blohm Betyg: 2 av 5 plus

På gränsen mellan en tvåa och trea. Definitivt en trea framåt men höll inte riktigt bakåt. Där hade man högre förhoppningar och det finns en del att jobba med.

Frida Tegstedt Betyg: 2 av 5 plus

VM-debutant som var med för att avlasta Blohm på linjen. Det gjorde hon också, men i princip bara mot de svagaste lagen. Hade sin stora match mot Kina då det blev fem mål.

ANNONS

Missa inte Djurgårdens heta playoff-rysare ikväll – streama direkt på Sportbladet!

Extern länk från Sportbladet

Se matchen här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Handbolls-VM 2015

Emma Hawia-Svensson

Johanna Ahlm

Ida Odén

Sabina Jacobsen

Isabelle Gulldén

Jenny Alm