Västerås vann bandypremiären

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Hammarby mållöst

Foto: TT

VÄSTERÅS. Det regerande mästarlaget Västerås har tappat sin fixstjärna, men fått en ny publikfavorit.

Direkt i premiären klev nyförvärvet Simon Jansson fram och gjorde två mål när VSK hemmaslog Hammarby med 3–0 inför 4 227 personer.

– Jag hoppas de ser mina kvaliteter istället för att jämföra med någon som inte är här, säger han.

Simon Jansson kommer av isen sist av alla spelare, efter att ha stannat för att ta selfies med några fans.

Redan en ny publikfavorit?

– Haha, ja vi får väl se framöver om det blir så. Men det vore kul, säger 24-åringen.
Han är den ende på inkontot för de regerande mästarna, vars förlustkonto domineras av Johan Esplund – VSK:s förre publikfavorit som på egen hand kunde avgöra en match. När han gick till Villa Lidköping var frågan hur mycket han skulle saknas.

Inte särskilt, visade det sig.

Trött på jämförelsen

Nyförvärvet Simon Jansson presenterade sig direkt för VSK-publiken. Han är en aning trött på jämförelsen med "den oersättlige", och visade i matchen mot Hammarby upp vem han är.

– Jag tycker att jag gjorde det jag ska på banan och jag hoppas de ser mina kvaliteter istället för att jämföra med någon annan. Sen såklart så är det kul att nämnas med så bra spelare också, det är som det är, säger han.

Köpingssonen Simon Jansson har flyttat hem till Västmanland efter sex säsonger med Edsbyn där han gjorde sin bästa säsong poängmässigt i fjol med 25 poäng.

Efter en trevande matchinledning i ABB arena, där VSK bland annat missade en straff, var det Jansson som fick fart på premiären. I den 18: minuten sköt 24-åringen in 1–0 efter samarbete med Emil Juhlén.

– Riktigt roligt att spela, och inför den här publiken. Helt otroligt.

Andra målet på hörna

Västerås skapade ett tryck och tvåan kom en kvart senare – Simon Jansson klippte till på en hörna.

Patrik Sjöström skulle utöka ledningen ytterligare innan halvtid genom att ta revansch på den missade straffen tidigare.

– Skönt att den första matchen är över och väldigt skönt att vi vann för min egen del och även för laget. Och riktigt skönt att vi inte släpper in något mål, säger Simon Jansson.

Borde du rent av gjort fler mål?

– Ja, så många lägen och avslut som jag hade den här matchen har jag nog inte haft på hela försäsongen. Men han gör det bra, Hammarbys målvakt. Vi kunde gjort fyra, fem, sex mål egentligen.

Hammarby, som saknade skadade Per Einarsson och Robert Rimgård, fick inte mycket uträttat framåt och trots att man jämnade ut spelet i den andra halvleken slutade matchen mållöst för Stockholmslaget.

Publicerad: