Lugnande besked om Granlo BK:s framtid

avRasmus Senator

Inte längre konkurshotade - trots 200 000 kronor i skulder

Foto: Bildbyrån
Granlo ligger för närvarande på tolfte plats efter åtta omgångar i Svenska superligan.

Det akuta konkurshotet för Granlo BK är borta.

Innebandyklubben har fortfarande 200 000 kronor i skulder men i dag gav lagledaren Fredrik Strese ett positivt besked om klubbens framtid.

– Vi har i princip redan varit igenom stålbadet och nu finns det inget konkurshot kvar, säger han.

Granlo BK har varit igenom ett tufft år. I december förra året hade klubben drygt två miljoner i skulder och ansökte om rekonstruktion.

Knappt ett år senare har Superliga-klubben från Sundsvall fortfarande skulder kvar. 200 000 kronor ska betalas av men Granlos lagledare Fredrik Strese ser trots det positivt på situationen.

– Det akuta hotet om konkurs är borta. Vi har kunnat betala ut löner till både spelare och ledare men det är synd att vi inte kan göra rätt för oss fullt ut, säger han.

"Det har stärkt laget"

Skulden på 200 000 kronor motsvarar de lönegarantimedel som de anställda i Granlo ska ha fått efter rekonstruktionen i december förra året.

Enligt nyhetsbyrån Siren ska Kammarkollegiet ha kommit överens med Sundsvallsklubben om en avbetalningsplan.

Trots den skakiga ekonomin har den sportsliga verksamheten inte påverkats.

– Det är snarare att det har stärkt laget, den här Vi-känslan. Truppen har varit välinformerad hela tiden om den ekonomiska situationen. Folk undrar och frågar men vi har hela tiden haft en sådan stor öppenhet och transparens som möjligt. Man knyter näven och säger det här ska vi klara, säger Strese.

Fryst alla betalningar

Granlo ligger för närvarande på tolfte plats efter åtta omgångar i Svenska superligan, och Klubben har fryst alla utbetalningar till sina leverantörer och räknar med att fortfarande ligga på ett minusresultat efter 2015. Strese anser att de måste förändra sitt arbetssätt i framtiden för att kunna få klubben på rätt köl igen.

– Vi behöver en bättre planering och bättre uppföljning av alla verksamhet. Alla beslut som fattas måste vara genomtänka i förväg. Tyvärr så drabbas leverantörer av att vi inte kunnat betala fullt ut men vi hoppas att vi genom långsiktiga samarbeten ska kunna var en tillgång. Det handlar om relativt små pengar jämfört med fotboll och hockey men att vända en negativ trend gör man inte på ett år.