”Visste inte var jag skulle ta vägen”

Publicerad 2015-05-09

Björk tog hem första racet i STCC-premiären

SKÖVDE. Nybyggd bana – och massor av dramatik i STCC-premiären.

– Det hände så mycket hela tiden. Det låg bildelar utmed hela banan, så jag visste inte var jag skulle ta vägen, säger segraren Thed Björk.

Racingbanan i Skövde är uppbyggd på Skövde Flygplats, och bansträckningen går främst på de gamla landningsbanorna. Det, och hårnålskurvan mitt i varvet, bäddade för rejält med dramatik.

Tidigare mästaren Richard Göransson fick punktering direkt i starten, och kraschade sen rätt in i den första kurvan på det sjunde varvet. Ytterligare småstötar mellan bilarna gjorde att det blev rejält svårkört på banan.

- Det låg bildelar utmed hela banan, lyktor och annat, så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Det var lite tufft faktiskt. Men det gick bra, det blev en lugn resa till slut, säger segraren Thed Björk.

Siktar på tredje raka

Volvoföraren satsar på att vinna sin tredje titel i följd, och att döma av premiärloppet så är chanserna goda. Han och stallkompisen Fredrik Ekblom drog ifrån direkt i starten inför de 8000 åskådarna, och övriga elva förare var sen aldrig nära.

- Jag försökte få en bra start och sen dra på. Kan man få en liten lucka så känns det oftast lite bättre. Jag är jättenöjd med den här starten, jag etta och Fredrik tvåa. Det är en otroligt bra start för oss, säger han.

Tufft för prinsen

I dagens andra race vänds startfältet, så Björk och Ekblom startar på nionde respektive tionde plats.

- Vi får ta det lugnt i starten och se vad som händer. Och sen utnyttja farten som vi har och vara smarta. Det kommer nog att hända saker framför oss i fältet, säger Björk.

Motorprinsen Carl-Philip Bernadotte startade på nionde plats och fick en tuff resa. Han tvingades in i depån redan på det fjärde varvet med tekniska problem, och bestraffades kort därpå med ytterligare ett depåbesök efter en ihopkörning. Men han kom igen under den andra halvan av loppet och slutade på nionde plats.

I dagens andra tävling startar han på andra plats. Starten går 15.00.

Följ ämnen i artikeln