Bara vinner – men: ”Mycket vill ha mer”

SPORTBLADET

Linköping tog sjätte raka slutspelssegern

Första slutspelet som tränare.

Så här långt kunde det inte gått så mycket bättre för Johan Astbrant.

– Men mycket vill ha mer, säger han.

Linköping är på väg mot stor succé.

Tabelltrean besegrade Warberg med 4–0 i matcher i kvartsfinal och i semin mot skrällgänget Helsingborg har det bara fortsatt. 5–0-segern i första mötet följdes upp med vinst nu och Johan Astbrants lag går mot final.

"Fråga styrelsen"

Själv har han aldrig tidigare coachat i ett slutspel. Därför är han fläckfri, hundraprocentig.

– Vi var tia förra året och missade slutspel, nu är vi i semi och har 2–0 i matcher. Det är rätt så bra gjort, men mycket vill ha mer, säger Johan Astbrant.

Hur stort hade det varit att gå till final?

– Självklart hade det varit jättestort för föreningen och spelarna att få uppleva det. Men det är extremt farligt att tänka i de banorna, då gör vi inte jobbet. Så den frågan är det egentligen bättre att du ställer till styrelsen.

Vann skotten överlägset

Det var med fyra man på banan som Linköping såg till att den imponerande sviten fortsatte. Helsingborg gick upp i tvåmålsledning, men gästerna reducerade i boxplay och gjorde sedan 2–2 i spel fyra mot fyra.

Efter det avgjorde Matej Jendrisak i förlängningen. Efter att Linköping skjutit totalt 28 skott mot Helsingborgs nio.

– Det är klart att det är skönare att leda med 2–0 i matcher än att ligga under. Men det som är så fascinerande med en sådan här matchserie är att vi nu måste vinna hemma för att den här segern ska räknas och vi ha kvar fördelen, säger Johan Astbrant.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy