Laurén ringde runt – hittade ny utmanare

SPORTBLADET

”När jag kliver in i ringen ska all frustration ut”

Foto: BILDBYRÅN
Mikaela Laurén.

HAMBURG. Mikaela Laurén drabbades av en mardröm i förrgår.

Hennes motståndare i VM-matchen 6:e juni tvingades att hoppa av på grund av organisationsbräk om vilka domare som skulle döma matchen.

– Det har varit ett jävla helvete men nu har jag krigat som fan och räddat VM-galan, säger Mikaela.

I stället för att möta WBO-världsmästaren Hanna Gabriel sätter Mikaela nu i stället sin WBC-titel i superweltervikt på spel mot amerikanskan Victoria Cisneros.

WBC erbjöd WBO att få två poängdomare mot att WBC skulle ha de tredje poängdomaren plus ringdomaren.

– WBO har varit anmälda för ringdomare som agerat konstigt och stoppat matcher felaktigt. Därför litade WBC inte på dom.

Drog sig ur

Men i stället drog sig WBO ur och tog med sig sin världsmästare.

– Sånt får bara inte hända. Jag hade en drömmatch och så förstörs allt av ett organisations bråk. Det är ju som på dagis. Sjukt orättvist mot mig, säger Mikaela.

Som inte bara ska boxas utan även arrangerar hela galan med allt vad det innebär av risktagande och dygnet runt-arbete. Förmodligen har ingen regerande boxningsvärldsmästare haft sportsligt sett sämre förberedelser än Mikaela har inför nästa lördags match.

Ringde runt

– Jag har ringt alla boxare i min viktklass och de under och över de senaste dagarna för att ordna en ersättare. Jag lyckades och jag har gjort det omöjliga nu. När jag kliver in i ringen den 6:e ska all frustration komma ut.

Victoria Cisneros från Albuquerque, New Mexico, USA, har boxats mot de absolut bästa i världen och är en erkänt tuff boxare. Hennes matchlista imponerar inte siffermässigt, 32 matcher, 11 segrar, 17 förluster, 2 oavgjorda och 2 utan resultat, men bakom döljer sig en svag inledning på proffskarriären och därefter en rad matcher mot världens toppar.

Utöver WBC-titeln kommer matchen även att gälla UBF:s världsmästartitel.

ARTIKELN HANDLAR OM