Världscupen i alpint 2015/2016

Svenskorna missade pallen

Av: 

Malin Wahlberg

Martin Tolén

SPORTBLADET

Vonn vann storslalomen i Åre

Frida Hansdotter missade pallen i Åre
Frida Hansdotter missade pallen i Åre

ÅRE/STOCKHOLM. Första åket bäddade för pallplatser.

Men Frida Hansdotter tappade sin andraplats och blev sexa – före Maria Pietilä-Holmner.

– Jag måste ändå vara supernöjd, säger Hansdotter till SVT.

Inför det andra åket låg Frida Hansdotter på en andraplats och var på väg att ge sig själv en tidig 30–årspresent – fyller år i morgon – med en pallplats.

I det andra åket tappade dock 29-åringen på övriga toppkonkurrenter och slutade sexa i världscupens storslalom inför hemmapubliken i Åre.

– Jag måste ändå vara supernöjd med min insats, säger Hansdotter till SVT.

”Ett okej åk”

Svenskan tappade mellan den andra och tredje mellantiden på österrikiskan Eva-Maria Brem, men var ändå nöjd med sitt åk, säger Hansdotter som var 59 hundradelar från en pallplats och fortsätter:

– Jag är supernöjd, jag tycker att jag gjord en fantastisk dag. Det var första gången jag legat för en pallplats så det tar jag med mig,

– Det var superkul och inspirerande, skönt att jag har fått till min storslalom så att jag kan vara med och fajtas. Sen i andra åket visade de en högre nivå. 

Medan Hansdotter tappade tre placeringar gentemot första åket svarade Maria Pietilä-Holmner för en stark avslutning och åkte upp sin niondeplats från första åket till en sjundeplats.

– Det var ett tag sen jag var så här sist, så det var väldigt positivt. Jag är jätteglad. Det var som att jag bara kunde ”snaka” mig ner, säger Maria Pietilä Holmner.

”Älskar Åre”

Vann gjorde amerikanskan Lindsey Vonn – hennes 71:a världscupseger före Eva-Maria Brem och italienskan Federica Brignone.

– Jag älskar Åre, jag har tagit en av mina storslalomsegrar här och jag kollade på video från den segern igår och jag har mycket självförtroende från Lake Louise. Jag gav det allt jag hade och är glad att jag var snabb, sa Vonn efter det första åket.

Nathalie Eklund slutade 22:a.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Världscupen i alpint 2015/2016

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i alpint 2015/2016

Frida Hansdotter

Lindsey Vonn

Maria Pietilä Holmner

Alpint