F1-bråket efter utbrottet: ”Löjligt”

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Max Verstappen tog en genväg när han körde om Sebastian Vettel i kampen om tredjeplatsen i Mexikos GP.

Det fick Vettel att fullständigt tappa det och tysken skällde både ut tävlingsledningen och Verstappen över radio.

– Det är bara löjligt, säger Verstappen till Sky Sport.

Foto: Viaplay

Det var stor dramatik i kampen om tredjeplatsen i Mexikos GP. Sebastian Vettel låg precis i rygg på Max Verstappen när den senare tappade kontrollen på bilen på näst sista varvet och gled av banan – bara för att fortsätta köra och gena in framför Vettel ett par kurvor senare.

Tysken menade att Verstappen borde släppa förbi honom efter att ha genat men fick inget gehör av varken Red Bull-föraren eller tävlingsledningen vilket fick det att koka över i Ferrari-bilen.

Över kommunikationsradion hördes han både kritisera Verstappen, som han också hytte med näven mot vid målpasseringen, och tävlingschefen Charlie Whiting som han bad "dra åt helvete".

”En frustrerad person”

När Verstappen fick se utbrottet efter målgång slog han tillbaka.

– Han behöver gå till skolan igen. Det där är bara löjligt. Jag kommer snacka med honom- Han är alltid så där frustrerad, han är helt enkelt en frustrerad person, säger nederländaren.

Verstappen skulle dock straffas, efter målgång fick han fem sekunders tidstillägg efter målgång och tysken kunde därmed kliva upp på prispallen – bara för att straffas även han. Efter en duell med Verstappens teamkamrat Daniel Ricciardo fick även han ett tidstillägg och därmed slutade Vettel femma, en placering bakom Verstappen.

Direkt efteråt gjorde Vettel avbön hos tävlingsledaren Whiting.

– Det var helt klart inte rätt sak att säga, men både känslor och adrenalin rann över. Men av respekt så gick jag direkt till honom och bad om ursäkt, säger Vettel efter loppet.

Loppet vanns av Lewis Hamilton. Marcus Ericsson slutade på elfte plats.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM