”Man har lurat döden två gånger”

SPORTBLADET

I tisdags skulle han ha varit på Bryssels flygplats.

I går var han inblandad i olyckan som kostade Antoine Demoitie livet.

– Man har lurat döden två gånger nu den senaste veckan, så man får lite perspektiv på livet, säger cyklisten Jonas Ahlstrand till svt.se.

Foto: Jonas Ahlstrand.

Natten till måndag avled Antoine Demoitie efter skadorna han fick när en motorcykel körde över honom i loppet Gent-Wevelgem i går. Han blev 25 år.

När olyckan inträffade befann sig svensken Jonas Ahlstrand framför Demoitie. De var på väg utför, drygt halvvägs in i loppet.

”Man är lite mörbultad”

– En motorcykel låg bakom, de vurpade framför mig. Killen som låg bakom mig vurpade väl först, och blev sedan överkörd av motorcykeln. Och sedan gled motorcykeln in i oss andra som var framför. Så man är lite mörbultad idag, säger Ahlstrand till svt.se.

– Peppar, peppar – jag var på sjukhus i går ett par timmar, som det ser ut är det bara skrapsår. Jag är öm i ryggen där jag fick framhjulet av motorcykeln. Men ingenting är brutet, det är lite skavanker på knäet och lår och armbåge och sådana saker, men annars är det helt okej.

”Glad att jag tog bilen”

I tisdags skakades världen av terrorattentat i Bryssel i Belgien. 31 personer dog och ungefär 260 personer skadades i de fruktansvärda attackerna på Zaventem-flygplatsen.

Tanken var att Ahlstrand skulle ha varit på flygplatsen i tisdags. Men han ändrade sig och tog bilen i stället.

– Man har lurat döden två gånger nu den senaste veckan, så man får lite perspektiv på livet. Jag hade en biljett i tisdags ner till Bryssel, och man flyger därifrån ganska mycket när man flyger ner till alla klassiker. Man spenderar ganska mycket tid på Bryssels flygplats. När det händer sådana här grejor så tänker man ju till. Jag var ganska glad att jag tog bilen ner i måndags, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport