Första segern för Stenson sedan 2014

Foto: Stenson.
SPORTBLADET

Han hade inte vunnit sedan 2014.

Men i Europatour-tävlingen BMW International Open var Henrik Stenson tillbaka i topp.

– Jag har kommit nära här de två senaste åren, så är det skönt att få lägga vantarna på trofén igen, säger Stenson i Viasat Golf.

Lördagens regnavbrott gjorde att Europatour-tävlingen i tyska Pulheim fick avgöras med två rundor på söndagen. Henrik Stenson gick upp i ensam ledning efter den första, ett slag före dansken Thorbjørn Olesen.

Stenson, som har haft problem med ett knä, gick fem under par på totalt 67 slag. I den avslutande fjärderundan gick svensken ett under par och slutade på 17 slag under par.

Vinner tre miljoner

Det räckte till seger, tre slag före Olesen och sydafrikanen Darren Fichardt.

– Det var en tuff dag. Jag var tvungen att kämpa mig tillbaka. Det kändes som att jag höll på att slarva till det lite, men jag kom tillbaka och gjorde lite birdies, säger Stenson i Viasat Golfs sändning.

Det är första segern för Stenson sedan november 2014 och ett fint besked inför sommarens OS.

– Jag har kommit nära de två senaste åren så det var väldigt skönt att vinna i år. Jag kände verkligen att jag spelade bra i fjol men jag fick inte titeln. Men allt man kan göra är att jobba hårt och sätta sig i positioner där man kan vinna, säger Stenson som tog sin tionde seger på Europatouren.

Prissumman i tävlingen ligger på drygt tre miljoner kronor. Innan hos i Rio ska Stenson hinna med såväl Scottish Open som Birtish Open.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf