18-åringe doldisen kan göra debut: ”Sjuk känsla”

SPORTBLADET

Flera tunga avbräck.

Då kan en 18-åring doldis göra A-lagsdebut – i ett derby.

– Det vore speciellt, säger Besard Sabovic.

För att Djurgården ska gå vidare i Svenska Cupen krävs två saker. De måste vinna derbyt – och de måste få hjälp av Syrianska.

Problemet: ”Blåränderna” dras med flera tunga avbräck och har sex spelare som är indisponibla för spel. Tre av dem (Haris Radetinac, Kerim Mrabti och Kevin Walker) är mittfältare.

Det, i sin tur, kan öppna dörren för en 18-årig doldis.

Besard Sabovic – som flyttades upp till A-laget så sent som i mitten av januari – är aktuell för ett inhopp, kanske rent av en startplats.

”Absolut aktuell”

– Han är absolut aktuell. Det spelar ingen roll om man är 18 år eller 22 år, man är med i laget för att konkurrera. Vi har Besard, Tino (Kadewere), (Jesper) Karlström och (Alexander) Faltsetas som slåss om de två positionerna på innermittfältet, sen får vi se vilka jag tar ut, säger tränaren Pelle Olsson.

Sabovic har varit ett stort utropstecken under försäsongen och nu kan alltså belöningen komma. Han kan få göra sitt livs första A-lagsmatch – i ett derby.

I bra form

– Det vore något värt att minnas. Det vore speciellt. Formen känns bra och jag hoppas inte vara allt för långt ifrån debuten, säger Sabovic till Sportbladet.

På bänken eller från start, oavsett vad så blir det här hans livs första derbyupplevelse som spelare.

– Det är en sjuk känsla, säger 18-åringen.