”Idiotiskt! Tänk om någon hade dött...”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Rallystjärnan rasar mot fansens sabotage

På väg in i en kurva i 130 kilometer i timmen upptäckte Mikko Eskelinen åskådarnas sabotage.

Nu rasar den finske rallystjärnan.

– Tänk om någon hade dött, säger han.

Foto: FACEBOOK

Händelsen har blivit en stor snackis i Finland.

Det var i lördagens SM-rally som Mitsubishi-föraren Mikko Eskelinen och hans kartläsare utsattes för stor fara. På väg in i en kurva upptäckte de sin till fasa att stora mängder snö skottats upp på banan, och att åskådare gjort sig skyldiga till sabotaget.

”Kunde slutat illa”

Videobilder inifrån bilen visar hur Eskelinen ilsknar till och pekar finger till den skyldiga klungan av åskådare, samt hur han vräker ur sig ett flertal svordomar.

Nu talar han ut om incidenten.

– Det hade varit ett långt uppehåll innan vi skulle köra, så åskådarna hade tid att skotta upp snö på banan. Sådan typ av vandalisering är ren idioti! Vi kommer in i kurvan med en fart på 130-140 kilometer i timmen och helt plötsligt går vi från att ha ett väldigt bra grepp till att köra in på ett underlag som är väldigt halt. Som tur var gick det bra, men det kunde ha slutat illa, säger han till Ilta-Sanomat.

”Kan bli stora skador”

Han lägger skulden dels på de skyldiga åskådarna, dels på arrangörerna som han menar kunde tagit ett större ansvar.

– Nu är det bara ett fåtal individer som gjort bort sig, men tänk om någon hade skadat sig allvarligt, eller till och med dött? Om en WRC-bil brakar in i stora träd så kan det bli väldigt stora skador, säger Eskelinen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally