"Det är redan lite historiskt..."

SPORTBLADET

Andersson kan bli första svenska att vinna en major

Hon har redan skrivit svensk bowling-historia – men är långt ifrån nöjd.

Sandra Andersson ställs i natt inför karriärens och svensk dam-bowlings största match någonsin i Las Vegas.

– Jag är inte riktigt klar med mitt jobb än, säger 24-åringen.

Sandra Andersson spelar sitt livs bowling och har avfärdat en efter en i världens största tävling på proffstouren – USBC Queens i Las Vegas.

Nu är den 24-åriga svenskan från Ängelholm klar för finalen som direktsänds på CBS – något som ingen damspelare från Sverige tidigare lyckats med – och har chansen att spela hem landets första major i sammanhanget.

250 av världens bästa finns med i tävlingen och nu återstår bara en match.

"Blir lite annorlunda..."

Sportbladet ringde upp och tog tempen på Andersson som laddar i Nevada inför den historiska drabbningen.

– Det ska bli väldigt intressant. Jag har aldrig tidigare spelat en sån här sorts final i tv. Allting kan hända och det är ju bara en serie. Men det känns bra inför i kväll, säger Sandra Andersson.

Extra nervöst med stor tv-publik?

– Klart att det blir lite annorlunda med mycket lampor, det blir varmare och lite mer intensivt med publiken också. Men det kan vara intensivt hemma också så just den biten är jag inte så orolig för. Det ska nog gå bra.

Vad är det som har stämt så bra i ditt spel?

– Jag har jobbat ganska mycket med den mentala och tekniska biten på sistone. Att få dem att fungera samtidigt är inte alltid så lätt men nu börjar bitarna falla på plats

Prispengar och tiara

Finalen spelas i en enda serie och inleds klockan 02.00 svensk tid. Vinnaren får förutom 20 000 amerikanska dollar, motsvarande 166 000 kronor, en prydlig gyllene tiara på huvudet.

– Jajamän, den har man ju drömt om ett tag, haha.

Sandra Andersson är medveten om att hon redan har stått för en bowlingprestation i svensk särklass, men har inte riktigt hunnit fundera över vad hon åstadkommit.

– Jag är inte riktigt klar med mitt jobb än, i kväll kommer det nog sjunka in mer vad det är man har gjort.