”Är skamligt – grisen som får betala priset”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan köpte gris för 60 000 och skickade den till slakt

New York Mets outfielder Yoenis Cespedes är i blåsväder.

Baseboll-stjärnan impulsköpte en gris för 60 000 kronor – och skickade den omgående till slakt.

”Det är skamligt”, skriver djurrättsorganisationen Peta.

Det var vid en auktion på en jordbruksmässa i förra veckan som den kubanska stjärnan fick syn på grisen och enligt New York Post hamnade i budkrig för ägarrätten. Den 122 kilo tunga grisen hade tidigare varit en prisbelönad uppvisningsgris – men den karriären är nu över.

För efter att Cespedes köpt grisen för 7 000 dollar, motsvarande drygt 60 000 kronor, skickades den omgående till slakt. Kubanen hävdade i en intervju med New York Post att han inte fick behålla grisen efter köpet och en talesperson för New York Mets förtydligade senare att det finns en lag i Florida – där grisen köptes – att grisar som köps på auktion måste slaktas.

”Får betala med sitt liv”

Det är ett påstående som endast delvis stämmer enligt New York Post. Lokala myndigheter bekräftar för tidningen att man får ha kvar grisen, om den bor på en bondgård eller ranch, och inte i bostadsområde.

Nu rasar djurrättsorganisationen Peta mot baseboll-stjärnan.

”Yoenis Cespedes har råd att betala 7 000 dollar ur sin egen ficka och denna älskande, lojala och smarta gris får betala det verkliga priset med sitt liv. Det är skamligt att Cespedes gjort bort sig på det här viset och missat chansen att skicka grisen till en fristad där han hade kunnat leva ut sina dagar”, skriver PETA i ett uttalande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN