Tackar för stödet – från svenska folket

avPatrik Brenning

Johaug positiv trots bistra verkligheten: Säsongen ödelagd

1 av 2 | Foto: Bildbyrån/TT

Therese Johaug ser årets säsong som förlorad.

Samtidigt tackar 28-åringen, som står under utredning efter att ha testat positivt för dopning, för stödet från grannlandet Sverige.

– Jag skulle uppskatta att omkring en tredjedel av alla lyckönskningar kommer från Sverige, säger managern Jörn Ernst till Expressen.

Therese Johaug väntas inom några veckor få Antidopning Norges dom efter att 28-åringen fastnat i ett dopningstest med det förbjudna preparatet clostebol i kroppen. Johaug har själv förklarat att hon hoppas på en friande dom då hon anser sig ha tagit preparatet av misstag efter att ha ordinerats en salva mot brännsår av den norske landslagsläkaren.

”Den här säsongen förbi”

Samtidigt räknar norskan med att årets säsongen i vilket fall är förlorad.

– Även om det nu blir ett straff på två, sex eller åtta månader så skulle ju den här säsongen vara förbi. Så säsongen är sannolikt ödelagd. Allt annat än det beskedet ser vi som något positivt, säger managern Jörn Ernst till Expressen.

Johaug tränar trots det på – ivrigt påhejad av många trogna supportrar som stannat vid norskans sida trots dopningsskandalen. Managern uppskattar också att en tredjedel av lyckoönskningarna som strömmat in kommit från Sverige.

”Alltid haft många svenska fans”

– Therese har alltid haft väldigt många svenska fans. Det har inte varit så kul att läsa en del av det som skrivits i Sverige - men de svenskar som nu hör av sig menar att hon inte ska bry sig om vad som skrivs i Sverige, att de tror på Therese och står bakom henne, säger Ernst till tidningen och säger om betydelsen av stödet från grannlandet:

– Det har varit - och är fortfarande - väldigt viktigt för henne.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA-valet

Dopning