McGregors drag – drömmatchen nära

SPORTBLADET

Har tagit boxningslicens – öppnar för drömmöte

Foto: Conor McGregor

Conor McGregor mot Floyd Mayweather Jr.

Drömmatchen tycks nu kunna bli av efter att McGregor tagit boxningslicens.

– McGregor skulle få spö från topp till tå, säger Mayweathers agent Leonard Ellerbe.

Det har länge talats om en drömmatch mellan boxningsstjärnan Floyd Mayweather Jr, 39, och MMA-fajtern Conor McGregor, 28.

Redan efter att McGregor blivit historisk och blivit första UFC-mästaren i dubbla viktklasser pratades det om en fajt mellan de båda.

– Jämför aldrig Conor McGregor med mig. Det är totalt respektlöst. Jag menar, vill du säga att han är MMA:s Floyd Mayweather Jr så är det väl okej. Men det är inte sant, sa Mayweather.

– Han vill ha en boxningsmatch, han vill inte slåss. Jag vill ha 100 miljoner dollar kontant om vi ska mötas med boxningsregler. Han är rädd för en riktig fight, svarade McGregor.

”Skulle få spö”

Men nu tycks drömfajten ha kommit ett steg närmare verklighet.

Conor McGregor har nu ansökt och fått en godkänd boxningslicens i Kalifornien, bekräftar irländarens agent Audie Attar för ESPN.

Mayweathers representant Leonard Ellerbe tonar dock ned förhoppningarna om en ”drömmatch”.

– Det är bara spel för galleriet. Det är ett planerat försök för att få fler fans. Conor kan säga vad han vill, men han är under kontrakt med UFC och hans chefer skulle inte tillåta honom möta Floyd Mayweather i boxningsringen, säger Ellerbe.

Enligt Ellerbe på grund av att McGregor skulle bli utklassad i boxningsringen.

– UFC leds av mycket smarta människor och de skulle aldrig låta McGregor kliva upp i en boxningsmatch mot Mayweather eftersom de vet hur det skulle sluta. McGregor skulle få spö från topp till tå.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC 2016

UFC

MMA

Boxning