Kowalczyks svar efter de norska hånen

avEmelie Fredriksson, Zbigniew Kuczynski

Publicerad:
Uppdaterad:

"Tack för allt buande"

WARSZAWA/STOCKHOLM. Justyna Kowalczyk har riktat stor kritik mot den norska skidåkningen.

Under helgens tävlingar i Lillehammer har publiken visat sitt missnöje med polskan under loppen – genom hån.

– Tack för alla 'fuck' och allt buande, skriver hon på Twitter.

Kowalczyk slutade först på 53:e plats i lördagens lopp över fem kilometer fristil. Hon har sedan tidigare varit tydlig med att hon inte kommer att kunna konkurrera i fristil den här säsongen på grund av ett dåligt knä och hennes huvudfokus under minitouren i Norge var därför dagens jaktstart i klassisk stil.

– 10 kilometer klassiskt i Lillehammer är väldigt viktigt för mig eftersom det är den distansen jag satsar mot i Lahti-VM, sa hon till den polska tv-kanalen TVP efter loppet.

"Tack vare människor som ni..."

Kowalczyk har under hösten riktat stor kritik mot de norska skidåkarnas användning av astmamedicin.

– Det är galenskap att så många unga män och kvinnor lider av astma i ett land med så ren luft, har hon till exempel skrivit i den polska tidningen Gazeta Wyborcza.

Efter beskedet från Antidopning Norge om att de rekommenderar 14 månaders avstängning för Therese Johaug skrev hon något kryptiskt på Twitter:

"Jag undrar vad FIS och WADA tycker. #14månader #öppnarpopcorn".

Och Kowalczyks kommentarer verkar inte ha undgått den norska skidpubliken. Efter lördagens lopp berättade 33-åringen om hur hon hånades längs spåren.

– Jag tackar alla mina norska 'supportrar' för alla 'fuck' och allt buande under loppet. Det är tack vare människor som ni som jag får lust att kämpa på alla fronter, skriver hon på Twitter.

Kowalczyk klättrade från en 45:e-plats till 19:e-plats i minitouren efter dagens klassiska lopp.

Publicerad: