Alfelt: Alldeles för självisk flera gånger

SPORTBLADET

ÖREBRO. Sagan säger att det vid regnbågens fot står en tunna med guld.

Och visst var det ett guldspel Malmö visade upp när dubbla regnbågar lyste bakom Johan Wilands mål i första halvlek på Behrn arena.

Jodå, jag såg också klara målchanser för Örebro. Ganska många faktiskt, men de flesta kom när det redan stod 3–0 till Malmö och det kändes aldrig som att hemmalaget skulle kunna jaga ikapp.

Malmö visade all den skicklighet som finns i laget. Oscar Lewicki var tillbaka som defensiv innermittfältare i stället för Enoch Kofi Adu och som uppsamlare och spelvändare var Lewicki i princip felfri bakom speluppbyggaren Anders Christiansen.

Hade inte sin bästa dag

Anton Tinnerholm hade ingen speciellt bra vårsäsong. I sommar har han hittat tillbaka till spelet som gjorde honom landslagsaktuell. Helt okej i defensiven men framförallt tar han sig fram i snabba offensiva attacker som är svåra för motståndarna att möta.

Malmös 1–0 kom efter att Tinnerholm stuckit fram bollen till Magnus Wolff Eikrem som helt ostört fick sticka in bakom Sebastian Ring och Maic Sema. Det låga inlägget gjorde Erik moberg ett halvhjärtat försök att stoppa men det blev Vidar Örn Kjartansson som nådde bollen och satte den i mål.

Islänningen nickade sedan in 2–0 på tredje hörnan i rad från Wolff Eikrem, återigen efter vunnen duell mot Moberg som inte hade sin bästa dag

Alldeles för självisk

Örn Kjartansson är het nu men när Malmö fick straff tog Markus Rosenberg bollen och lät inte nye skytteligaledaren Örn Kjartansson få chansen till ett hat trick. Tror dessutom att Malmös lagkapten tog ett snack med sin anfallspartner efter matchen. Vid två lägen var Vidar Örn Kjartansson alldeles för självisk med försök till avslut i stället för enkla pass som hade gett Rosenberg mycket bättre lägen. Å andra sidan ska en målskytt vara lite eller rentav ganska mycket självisk om han ska bli skyttekung. Örnen är med för att göra mål och han kan bli avgörande för guldstriden.

Örebro är trots att man förlorar klart ändå ett lag som kan slå alla andra lag när man kommer rätt.

Skämtturneringen OS

Chanserna skapades som sagt, men jag kan absolut inte begripa hur man kan släppa iväg speluppbyggaren Astrit Ajdarevic till skämtturneringen OS. Där har man tagit bort ett av sina bästa anfallsvapen, men kanske ställde Astrit som krav att han skulle få vara med i Brasilien när han gick med på ett år i Örebro.

Nu blev det mest hårt jobb och inlägg, som skapade lägen. Robert Åhman Persson hade sina chanser. Nodrin Gerzic fick inte träff på bollen i sitt bästa läge. Inhopparen Michael Junior Omah visade fin teknik och dribblade sig till skottchans, men antingen tog Johan Wiland bollen eller så täcktes den av uteförsvaret där mittbackarna Rasmus Bengtsson och Kari Arnason blivit så stabila ihop.

Klar seger och ett styrkebesked av Malmö som tog tillbaka serieledningen från Norrköping.

Frågan är om de släpper den igen.

ARTIKELN HANDLAR OM