Förbi Nadal igen – i form inför Franska

Foto: Novak Djokovic.
SPORTBLADET

Novak Djokovic är i form inför Franska Öppna.

Världsettan tog hem Madrid Open – hans 29:e Masters-titel i karriären.

– Fantastiskt, säger ”Nole”.

Det hör inte till vanligheterna att Novak Djokovic förlorar tennismatcher – men 13 april hände det. Världsettan gick på pumpen mot 63-rankade Jiri Vesely i Monte Carlos första omgång och frågetecken restes inför fortsättningen av grussäsongen.

De rätades ut direkt.

Serben kom tillbaka och vann Madrid Open.

”Välförtjänt”

På söndagen slog han världstvåan Andy Murray i en final som trots allt blev dramatisk. Murray skakade nämligen fram ett skiljeset och hade sju (!) breakbollar när Djokovic servade för titeln.

– Jag har väldigt gärna försvarat titeln, men det gick inte min väg. Grattis till Novak. Han tar ytterligare en välförtjänt seger. Det har varit ett par sådana mot mig de senaste åren…, säger Murray i sitt tal.

Upp i topp

Det här var Djokovics 15:e raka seger mot en topp 10-spelare. Det var också hans 29:e Masters-titel i karriären vilket gör att han återigen klättrar om Rafael Nadal, som har 28.

– Jag har inte spelat här i Madrid sedan 2013, så jag har saknat den här turneringen. Det var skönt att vara tillbaka och jag har fått uppleva fantastiska saker både på och utanför banan den här veckan, säger Djokovic i sitt tacktal.

Nästa veckan spelas Masters-turneringen i Rom.

22 maj börjar Franska Öppna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis