Karlström chanslös i gångtävlingen

Foto: Perseus Karlström.
SPORTBLADET

Rio de Janeiro. Han kom hit som världsfyra, hoppades på topp åtta och i samma veva till och med rädda gångsporten i Sverige.

Det gick inte alls.

Perseus Karlström bröt efter drygt 12 kilometer.

– Jag fick kramp i magen, säger han.

Perseus Karlström, 26, har haft en supersäsong. Till OS kom han som fyra på en jämn världsårsbästalista och med ett prydligt svenskt rekord i ryggen.

– Jag har aldrig varit i bättre form, det tror jag inte. Det känns riktigt, riktigt bra och lätt här nere nu, sa han inför loppet.

Bröt för andra raka mästerskapet

Men redan efter fyra kilometer började han tappa och någon kilometer senare var tätklungan långt borta. Karlström, som tvingades bryta med magproblem på VM i fjol, tog sig inte i mål heller den här gången.

Efter drygt tolv kilometer bröt svensken – och återigen var det magen som gav upp.

– Jag fick kramp i magen, jag började känna det direkt på uppvärmningen att magen inte var bra. Efter tolv kilometer slog det till ordentligt, säger han.

Förhöjd vilopuls

Samma problem som ifjol?

– Ja det är väl något liknande.

Du sa inför att du förändrat din kost in mot tävlingarna för att komma till rätt med det här, vad tror du är anledningen till att det händer igen?

– Jag vet inte, jag började känna lite i halsen i går och när jag testade vilopulsen så hade den stigit också. Jag kanske har någon liten infektion i kroppen, det brukar kunna hända när jag är i bra form.

Hur känner du nu?

– Nej det här var inte bra, det var tråkigt säger Karlström.

Vann loppet gjorde Zhen Wang på 1.19,14.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS