Succén: Svensk vidare till final

Foto: TT
Linnea Stensils.
SPORTBLADET

RIO DE JANEIRIO. Svensk succé i K1 200 meter.

Linnea Stensils är vidare till final.

– Så himla kul, säger hon i Viasat.

22-åringen har varit i EM-final två år i rad.

Nu får hon alltså chansen att slåss om en OS-medalj.

Stensils kom tvåa både i försöksheatet och i sin semifinal. Där gick hon i mål på tiden 41.245, endast slagen av polskan Marta Walczykiewicz vilket bådar gott inför morgondagen då finalen avgörs.

– Så himla kul att lyckas prestera när det gäller. När jag ligger på startlinjen får jag ut 100 procent, 110 procent till och med i dag. Mitt mål var att ta mig hit. Jag är förvånad själv att det går så bra i paddlingen och att det går så pass fort, säger hon i Viasat efteråt.

”Ger inte upp”

Stensils har tidigare sagt att hon siktar högt i OS.

Så ... finns det mer i kroppen inför tisdagens final?

– Det är svårt att säga, det var ett väldigt bra lopp. Jag var lugn och lyckades fokusera på mitt lopp och tänkte inte på placeringar. Sen sista 50 meterna tänkte jag bara att ”det här är OS” och jag måste ta ut det allra sista och det kändes som jag lyckades med det. Jag får se vad jag kan göra i finalen, det är ett nytt lopp i finalen och vem som helst kan ta det. Jag ger inte upp några placeringar där heller, säger hon.

Utslagna

Karin Johansson och Sofia Paldanius – som tävlade i K2 500 – gjorde däremot en sämre insats och kom sist i sitt försöksheat och slogs sedan ut i semifinal efter små marginaler.

– Det är skit när det är så lite som avgör, säger Karin Johansson i Viasat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS