Masarna föll i sista heatet i seriefinalen

Foto: Masarna föll tungt mot Piraterna.
SPORTBLADET

Masarna ledde seriefinalen till sista heatet.

 Då gjorde Piraterna en femetta och vann toppmötet i speedwayeliten på bortaplan med 46–44.

Masarna är nykomlingen som skakat om i speedwayeliten. Det såg länge, länge – ända till det 15:e och sista heatet – ut som om det skulle bli seger även i den tidiga seriefinalen över Piraterna hemma på Avestas motorstadion Brovalla. På den ombyggda och omtalade banan blev det en match med Masarna i ledning nästan hela tiden inför drygt 4 000 åskådare.

De tystnade dock efter sista heatet. Greg Hancock tog sin fjärde heatseger och bakom lyckades Piotr Pawlicki hålla undan till en andraplats. Därmed var segern klar.

– Jag vet inte om den här banan passar mig. Den är stressande, även om jag vann några heat så är det svårt att veta vilken ljnje man ska hålla, säger 46-årige Hancock till C More.

Piraterna låg under stort, men 18–6 i de fyra sista heaten gjorde att pendeln vägde över till Motalalagets fördel.

– När vi kom inom sex poäng bakom dem visste vi att det var upp till oss, säger Hancock.

Med fem segrar av sex möjliga toppar Piraterna tabellen två poäng för Masarna, som fick sällskap på 10 poäng av Rospiggarna. Hallstavikslaget hemmabesegrade Vetlanda med klara 55–35.

Samma siffror blev det mellan Indianerna och Smederna. Dackarna tog sin första bortaseger via 50–40 över Lejonen. Båda lagen har nu tre poäng mer än jumbon Smederna.

ARTIKELN HANDLAR OM