Amerikansk skyttedrottning till Hammarby

Foto: ANDERS YLANDER/TT
Hammarby hämtar förstärkning från USA. Arkivbild.
SPORTBLADET

Hammarby har gjort klart med den amerikanska forwarden Murielle Tiernan. 23-åringen har senast tillhört collegelaget Virginia Tech där hon på fyra år stod för 49 mål på 87 matcher vilket gör henne till lagets främsta målskytt genom tiderna.

– Det är ingen hemlighet att vi haft problem med att omvandla våra spelövertag till klarare målchanser och att sedan förvalta dem. Med Murielle hoppas vi att kunna göra det, och hon kan förhoppningsvis bidra med en ny dimension i vårt anfallsspel. Murielle har spelat i ett av de bästa lagen, i en av de tuffaste konferenserna, och fått en rad utmärkelser. Hon är Virginias bästa målgörare genom tiderna, så det råder ingen tvekan om att det är en duktig fotbollsspelare, säger Hammarbys sportchef Olof Unogård

Kontraktet gäller säsongen ut och anfallaren kommer att vara på plats när laget samlas efter EM-uppehållet. Hammarby är nykomling i årets allsvenska och har hittills skrapat ihop tio poäng vilket gör att laget ligger trea från slutet i den tajta bottenstriden.

ARTIKELN HANDLAR OM