Kalla tvåa – i rysare: ’Inte lätt mot Marit’

Foto: Carina Johansen / TT NYHETSBYRÅN
Kalla under torsdagens lopp som hon vann. På fredagen besegrades hon av Björgen.
SPORTBLADET

I går utklassade Charlotte Kalla, 30, norskorna.

I dag fick hon se sig besegrad av Marit Björgen, 37, efter en spurtuppgörelse.

– När jag såg Charlotte bestämde jag mig för att göra en bra avslutning, säger Björgen till Dagbladet.

Skidstjärnorna är just nu i norska Lysebotn och tävlar på rullskidor som en första uppladdning inför kommande säsong där OS i sydkoreanska Pyeongchang är den stora höjdpunkten.

I torsdagens lopp över 7,5 kilometer visade Charlotte Kalla strålande form och utklassade Marit Björgen och Heidi Weng – med 40 sekunders marginal.

– Man ska inte dra för stora växlar så här tidigt, men det var några somrar sedan jag kände så här. Jag har nog inte varit i så här bra form i juli sedan 2013, sa Kalla till Sportbladet efter succén.

Spurtuppgörelse

På fredagen var det dags för 10 kilometer masstart – och det hela förvandlades till en riktig rysare.

Marit Björgen tog kommandot tidigt i loppet men med ett par varv kvar att åka tog Charlotte Kalla upp jakten och det hela avgjordes i en spurtuppgörelse där Björgen till slut gick segrande.

– Jag var väldigt bestämd i spurten i dag, och jag tycker den satt som en smäck. När jag såg att Charlotte närmade sig så bestämde jag mig för att göra en bra avslutning. Men det var tufft att ligga i täten och dra hela loppet, säger Björgen till norska Dagbladet.

”Kände mig stark”

Charlotte Kalla var ändå nöjd.

– Att möta Marit i en spurt är inte så lätt… Jag var inte i närheten av att slå henne i dag. Jag blev lite nervös inför upploppet när jag insåg att det var Marit jag skulle spurta mot. Men jag kände mig stark. Jag hade mycket krafter kvar så det vara bara att ge allt, säger Kalla enligt norska medier.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM