Glädjebeskedet för stavtalangen efter stavkaoset

Foto: TT
Lisa Gunnarsson.
SPORTBLADET

LONDON. Lisa Gunnarsson kan andas ut.

Efter nästan två dygns förvirring är hennes stavar framme i London.

– Vi ska åka ut och hämta dem på flygplatsen nu, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Stavlöftet Lisa Gunnarsson anlände till London i onsdags. Men flygbolaget skickade inte med hennes stavar från Paris där hon bor.

– Jag kom fram i alla fall, det är det viktigaste. Men jag ska tävla om två dagar, så jag hoppas de kommer fram, sa hon då utan att vara särskilt oroad.

Men igår steg den oron. Trots att förbundet hade folk på flygplatsen i Paris där stavarna fanns för att se till att de kom iväg så gjorde de inte det.

”Varit otroligt irriterad”

– Det var galet, fruktansvärt frustrerande. Jag har varit otroligt irriterad och upprörd. Vi betalar för en tjänst – men så lägger man ändå inte stavarna på planet utan de slussas bara runt på flygplatsen och ingen vet var de är, säger Karin Torneklint.

Men så sent i går kväll kom ett lugnande besked. Stavarna hade anlänt. Ett försynt SMS skickades till Lisa som man inte ville väcka och nu på morgonen åker landslagsledaren Mikael Norrman ut för att hämta hem stavarna. 

Lånade stavar av Angelica Bengtsson

Karin Torneklint berättar att strulet innebar att Lisa Gunnarsson fick köra ett sista träningspass med Angelica Bengtssons stavar.

– Det löste sig alldeles utmärkt, de hoppar med liknande stavar. Så hon har inte drabbats så förutom att det är jobbigt.

Kvalet inleds ikväll 20,45 och förbundskaptenen tror till och med att det kan finnas en uppsida på allt strul.

– I slutändan kanske hon har gått och oroat sig för stavarna så hon kanske inte hunnit vara orolig för själva tävlingen, säger hon.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)