Zlatan bakom allt i segermatchen

avErik Karlsson

Både Manchester United och Zlatan Ibrahimovics glödheta decemberform håller i sig.

Med ett mål och två assist fixade svensken fjärde raka ligasegern – och ett nytt tangerat målrekord.

– Det kunde inte blivit bättre, säger Zlatan i sin app.

Foto: REUTERS
Zlatan Ibrahimovic placerade in 2–0-bollen.

Det har svajat och det har kritiserats. Men José Mourinho har börjat skapa ett vinnarlag av Manchester United lagom till de viktiga mellandagsmatcherna.

Mot Sebastian Larssons Sunderland kom fjärde raka segern och lagets 13:e decemberpoäng av 15 möjliga.

Svenskmötet började avvaktande men låstes upp ordentligt när Zlatan Ibrahimovic hittade ett instick till Daley Blind som placerade in 1–0 39:e minuten med en välplacerad vänster.

– Jag såg ytan och Zlatan ger mig bollen, sen är det en touch och skott i mål. Ett bra och viktigt mål innan pausen, säger vänsterbacken.

För Zlatan var det faktiskt första målgivande passningen i Premier League.

Drömmål i comebacken

I andra halvlek jagade Zlatan också mål nummer 50 för kalenderåret 2016, ett tangerat personligt målrekord. Länge såg det ut som att Jordan Pickford skulle snuva honom på det men i 82:a minuten kom det. I en två mot en-situation spelade Pogba fram och Zlatan placerade in 2–0-målet. Hans elfte mål på de tio senaste matcherna och det tolfte i ligan totalt.

Men det var inte matchens delikatess, den kom fyra minuter senare. Återigen var det Zlatan som låg bakom med ett inlägg till Henrich Mchitarijan som skorpionklackade in 3–0 i sin comebackmatch efter skada.

– Micki är klackkungen, jag är klackguden, kommenterar Zlatan drömmålet.

Själv var han nöjd över att tangera sitt personliga målrekord för ett kalenderår.

– (Året) kunde inte blivit bättre, säger han.

Jagar City

Fabio Borini avslutade matchen med ännu ett vackert mål när han dundrade in 3–1-målet från distans, men till ingen nytta.

Segern tar United upp på 33 poäng, med det är man tre poäng bakom lokalrivalen City på fjärdeplats. Men de spelar sin annandagsmatch senare i kväll.

– Just när Mchitarijan, Pogba och Zlatan, som de betalade så mycket pengar för, spelar så bra kommer United att vara bra, säger Erik Niva i Viasat.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM