Skrällen: Kvalspelare till åttondel

Publicerad 2017-01-21

Grand slam-debutanten Jennifer Brady slog oväntat ut 18-rankade Jelena Vesnina during i Australian Open.

21-åriga grand slam-debutanten Jennifer Brady är för klar åttondelsfinal i Australian Open.

– Jag har sett upp till Justin Henin och Roger Federer, säger hon.

Den 116-rankade amerikanskan besegrade 18-rankade Jelena Vesnina, Ryssland, i raka set (7–6 (4), 6–2) i den tredje omgången av damsingelturneringen.

– Jag försökte bryta ner hennes forehand, och i andra set knäckte jag henne lite med min serve, säger Brady.

Fick Larssons plats

Efter förra veckans tre kvalsegrar skulle Brady ha mött svenska Johanna Larsson i den första omgången av huvudturneringen. Men Larsson tvingades ge återbud till turneringen på grund av magsjuka.

Brady har i stället slagit ut 122-rankade belgiskan Maryna Zanevska, 81-rankade brittiskan Heather Watson och nu 18-rankade Vesnina på sin väg till åttondelsfinalen där 79-rankade kroatiskan Mirjana Lucic-Baroni väntar.

Amerikanska världstvåan Serena Williams är som väntat vidare till åttondelen efter 6–1, 6–3 mot 92-rankade landsmaninnan Nicole Gibbs. Härnäst väntar 16-rankade tjeckiskan Barbora Strýcová för 22-faldiga grand slam-segraren Williams.

Nadal vände

I herrturneringen vände spanjoren Rafael Nadal ett 1–2-underläge i set mot den unge tysken Alexander Zverev. Efter att ha förlorat det tredje setet i tiebreak nötte Nadal ned sin 19-årige motståndare som i slutet av matchen drabbades av kramp och inte orkade stå emot den förre världsettan.

– Alla vet hur bra Alexander är. Han är sportens framtid – och nutiden också. Det var en riktig fajt i dag. Jag är mycket glad över att vara vidare och det var ett viktigt resultat eftersom jag har förlorat mina senaste femsetare, sade Nadal.

– Jag är besviken men tar med mig mycket positivt från den här matchen, sade Zverev.

Följ ämnen i artikeln