Rossi bröt benet – har opererats

Foto: OLI SCARFF / AFP
Valentino Rossi opererad efter en krasch under träning
SPORTBLADET

Valentino Rossi har brutit benet.
Under träning.
Nu är han opererad - men riskerar att missa stora delar av årets säsong.

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

38-årige Valentino Rossi är med i kampen om VM-titeln i motoGP, men återigen har han kraschat under träning. Under ett enduropass hemma i Italien föll han så illa att han bröt höger vadben och skenben.

Han opererades natten till fredag av läkaren Raffaele Pascarella.
– Operationen gick bra, hälsar Rossi.
– Det kändes bra när jag vaknade i morse.

Valentino Rossi opererad

Olyckan inträffade den 31 augusti, exakt 20 år efter det att Rossi vunnit sin första VM-titel 125 cc. 38 åringen har sedan vunnit ytterligare åtta titlar och i Storbritannien körde han sitt 300:e motoGP-lopp.

– Jag är hemskt ledsen över den här olyckan, säger Rossi som bröt höger skenben första gången 2010 och den gången tog det sex veckor innan han var tillbaka.

– Jag vill helt enkelt tillbaka på min motorcykel så snart som möjligt . Jag kommer att göra allt för att det ska ske så snart som möjligt.

Men drömmen om en tionde VM-titel lär han behöva skjuta på framtiden. När sex deltävlingar återstår ligger han fyra i VM, nästa tävling avgörs i Misano om en vecka och det är ännu oklart när Rossi kan tävla igen.

– Jag tror att han behöver ta en paus på mellan 30 och 40 dagar, säger läkaren Raffaele Pascarella under en presskonferens.

– Sedan får vi gemensamt fundera ut hur vi går vidare.

Det skulle betyda att han missar tävlingarna minst två deltävlingar, Misano och Aragon. Säsongen avslutas i spanska Valencia om tio veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

MotoGP