Skoglund sågar Mayweather vs McGregor: ”En stor cirkus”

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYR≈N
SPORTBLADET

Nästa helg avgörs superfajten mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor.

Men svenske boxaren Erik Skoglund ger inte mycket för matchens seriositet.

– Det är en stor cirkus, säger Skoglund.

Få kampsportsintresserade lär väl ha undgått att obesegrade boxaren Floyd Mayweather och MMA-stjärnan Conor McGregor gör upp i boxningsringen i Las Vegas nästa lördag, den 26 augusti.

Mayweather kommer tjäna astronomiska 2,4 miljarder kronor medan McGregor sägs få in 870 miljoner kronor.

Duon har skapat rubriker på de så kallade turnéerna inför matchen där de lovat att göra både det ena och andra med motståndaren.

– Den där matchen är ju ett bevis på att boxningsvärlden inte bara handlar om sport, utan det är mycket show också. I det här fallet är det betydligt mer av det senare. Det är ju en stor cirkus som har dragit igång och uppenbarligen finns det ju ett enormt intresse, säger svenske boxaren Erik Skoglund.

Finns det någon seriositet i matchen?
– Inte mycket. Det är klart, Floyd vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt, och nu får han chansen att göra det på ett ganska enkelt sätt vad det verkar. Det är klart han nappar på det här. Jag förstår ju grabbarna, men känns som matchen får lite väl mycket uppmärksamhet.

Och de får lite väl mycket pengar...?
– Nä, det tycker jag väl egentligen inte. Man får se det så, att det är utbud och efterfrågan. Det är första gången det händer något sånt här och det finns ett enormt intresse för att se den här matchen, då är det klart att killarna ska tjäna mycket pengar.

Floyd Mayweather har anklagat McGregor för att ha uttalat sig rasistiskt på ett av ”stoppen” inför matchen.

Går det för långt med allt snack?
– Det är väl en balansgång. Jag tror att man vet hur det är i den här branschen. Det är mycket snack. Jag skulle bli väldigt förvånad om de inte klappar om varandra och är goda vänner efteråt. Det är väl en del av att sälja matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM