H65 Höör

H65 Höör klara för historisk final

Av: 

Povel Arwidson

SPORTBLADET

H65 Höör har aldrig spelat SM-final i handboll.

Men det kommer de göra i år.

Efter seger hemma över Lugi med 27–19 i den fjärde semifinalen är Höör klara för final.

– Det är jätteskönt, en dröm som slår in, säger Höörs Cassandra Tollbring till Sportbladet.

H65 Höör förlorade första semifinalen mot Lugi, och låg ett tag under med tio bollar i den andra. Men den vände de och vann, och de tog även nästa rond borta i Lund.

På så sätt hade Höör läge att på hemmaplan ta klubben till en historisk första SM-final i handboll. Den tog dem, och vann till slut klart, med 27–19.

– Det är jättestort. Man har märkt hur intresset har ökat på stan, och man märkte hur taggad publiken var i kväll, säger Höörs storstjärna Cassandra Tollbring till Sportbladet.

Men finalen såg länge ut att bli jämn, och Höör tog ledningen för första gången i matchen med över 20 minuter spelade, då med 9–8. Men efter det släppte aldrig Höör greppet, och efter att målvakten Jessica Ryde stängt igen totalt i slutet på första kunde de gå till halvtidsvila med ledning 15–11.

Ryde och Tollbring bäst i Höör

Segerorganisatörer hos Höör var, precis som senast, tidigare nämnda Ryde och Tollbring. Jessica Ryde avslutar matchen med otroliga 55 i räddningsprocent, och Tollbring hängde åtta kassar framåt. Dominant i Lugi var Melissa Petrén, som gjorde nio av Lugis 19 mål.

I final kommer Höör möta antingen Sävehof eller Skuru. I den semifinalen leder sävehof med 2–1 i matcher, och kan avgöra på bortaplan i morgon.

– Blir det Sävehof så, ja, de har mer rutin. Men vi har också många spelare som spelat final tidigare och bidrar med rutin. Dessutom slår vi ut ett Lugi som jag inför säsongen trodde skulle spela final. Så vi kan nog slå både Sävehof och Skuru, säger Tollbring.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Kristianstad krossade Ystad i match tre

ÄMNEN I ARTIKELN

H65 Höör

Handboll

Lugi HF

SHE damhandbollsligan