Lånade bilen av lillebror – vann i USA

Foto: Lars Pettersson
Johan Lindberg lånade bilen av lillebror Jonnie - vann i USA

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Han lånade bilen av brorsan.
Och vann direkt.
Nu är även Johan Lindberg segrare i USA.
– Det är en av mina livsdrömmar som går i uppfyllelse, säger han.

De två senaste åren har Jonnie Lindberg imponerat i USA, han blev mästare i det amerikanska mästerskapet NHRA både 2015 och 2016. I år har han bytt Top Alcohol Funny Car mot Nitro Fuel Funny Car, men bilen finns kvar i USA och i helgen fick storebror Johan chansen.

Han tog den direkt.

Johan var tvåa i kvalet i Charlotte och gick sedan till semifinalen – där Andy Bohl tjuvstartade och svensken rullade i mål på 14,64 sekunder och tog en finalplats. Där körde han i mål på 5, vilket räckte för seger mot Steve Gasparelli.

– En av mina allra högsta drömmar i livet har gått i uppfyllelse, säger Johan Lindberg som är den femte svensken att vinna en deltävling i NHRA.

Lånnade bilen av lillebror

Jonnie Lindberg har varit den mest framgångsrika av de två bröderna, men han hade en tuffare tävling. I Charlotte, North Carolina, ställs fyra bilar mot varandra i varje lopp och svensken hade problem med fästet. Han slogs ut redan i den andra omgången och tappade en placering i sammandraget.

– Självklart är det bittert att jag inte tog mig längre än jag gjorde, säger Jonnie Lindberg.

– Men glädjen över att min bror lyckades ta sig hela vägen fram till final och även vinna den, är ännu större. Det här blir en helg jag sent kommer att glömma.

Jonnie Lindberg försöker ta revansch i Lucas Oil NHRA Southern Nationals, Georgia, redan kommande helg. För honom är det viktigt att vara med i topp tio i september. Då nollställs poängen och de tio bästa placerade förarna i mästerskapet gör upp om segern.

– Det är då det avgörs, säger Jonnie Lindberg.

– Målet är att hänga med fram till dess för att sedan kunna avancera när alla går ner på noll poäng igen.

ARTIKELN HANDLAR OM