”Lätt att sitta hemma och kritisera”

VAL MÜSTAIR/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson blev sist i sprintkvarten.

Läsarna är besvikna på honom.

Nu slår han tillbaka.

– Det är lätt att sitta hemma och kritisera, säger Calle Halfvarsson.

Tour de Ski-öppningen slutade med uttåg i kvartsfinalen för Calle Halfvarsson. Svensken hade kvalificerat sig dit med liten marginal, och väl i kvarten var han knappt 19 sekunder efter heatsegraren Alexander Bolsjunov.

– Jag kände att det var tungt i prologen, egentligen var det en prolog som jag vanligtvis inte hade gått vidare från. Det här var riktigt jobbigt, säger Calle Halfvarsson.

Vad var det som inte stämde?

– Det kändes tungt direkt bara, jag hängde inte med liksom. Jag vet inte varför det inte går. En dag ska inte behöva förstöra det här, men nu gäller det att vända på det här och göra någonting bra av det.

Många läsare som följde loppet i Sportbladets liverapportering var besvikna på Halfvarsson, och att han sällan levererar.

– Jag blir mest besviken på mig själv, uppenbarligen går det inte bra. Det är lättare sagt än gjort, och det är lättare att sitta hemma och kritisera. För det är inte så lätt som alla tror.

Även Johan Häggström blev sist i sin kvartsfinal. Oskar Svensson blev utslagen i semifinal.

Sprintfinalerna pågår.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.