Längdskidor

Frida Karlssons utspel inför VM: ”Är det någon som kommer våga?”

Av: 

Anna Rydén

SPORTBLADET

Efter att ha förlorat guldet mot Sverige på sista sträckan på VM 2019 så har Therese Johaug varit tydlig. Hon vägrar köra den sträckan igen.

– Är det någon som kommer våga det? Jag tror att alla andra kommer vara darriga på start på sista sträckan, säger Frida Karlsson som är redo att försvara guldet.

Det var en solig februaridag i österrikiska Seefeld. Ebba Andersson och Frida Karlsson gjorde sitt på de två första sträckorna. Sen gick Charlotte Kalla ut mot norskan Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– När Charlotte går. Jag skrek mig hes då. Jag hade ingen röst kvar när jag skulle heja på Stina, ungefär. Vi fick till det precis så som vi behövde få till det. Det blev verkligen en fullträff, minns Frida Karlsson.

Stina Nilsson knäckte Therese Johaug på upploppet. Så till den grad att Johaug nu vägrar att köra sista sträckan när det vankas VM igen.

– Är det någon som kommer våga det? Vi har många som skulle kunna göra en super sista sträcka i vårat lag. Jag tror att alla andra kommer vara darriga på start på sista sträckan, säger Frida Karlsson. 

Tuff konkurrens

Sverige åker till Oberstdorf med målet att försvara VM-guldet från 2019, men vilka fyra som får chansen att köra återstår att se.

– Så här stor konkurrens som det är idag. Det har det aldrig varit om platserna, säger Charlotte Kalla.

– Vi har så himla många som konkurrerar om de platserna på VM. Jag tror på riktigt att vi hade kunnat ställa upp med två lag som hade kunnat vara på pallen. Det är bara att få allt att stämma den dagen så tror jag vi försvarar guldet, säger Frida Karlsson.

Ska ladda med nationalsången

21-åringen ser framemot den 4:e mars 2021. Det är då damernas stafett avgörs.

– Vi ska vakna den dagen till ”Du gamla du fria” och sen ska vi avsluta den dagen med det också. 

– Det vore väldigt, väldigt angenämt att få en sån dag, skrattar Kalla när hon får höra Karlssons förslag.

VM i tyska Oberstdorf drar för svensk del igång med sprinttävlingar 25:e februari. Redan till helgen väntar dock stafett när världscupen avgörs i Lahtis.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så ska svenska stafettlaget ställa upp för att knäcka Norge

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Charlotte Kalla

Frida Karlsson

Skid-VM

Världscupen i längdskidor