Starkt skytte räckte inte för Samuelsson

Det var en tung dag för de svenska herrarna, i masstarten.

Trots bra skytte gick Sebastian Samuelsson in på en 13:e plats.

Än tyngre gick det för Peppe Femling som slutade sist.

Hoppet om svensk pallplats försvann fort i söndagens masstart för herrarna.

Samuelsson lyckades bra i skyttet, med bara två bom totalt. Ändå hade han svårt att ta sig upp i toppen och pendlade runt tionde platsen under större delen av loppet. Efter en bom i sista skyttet fick Johan Hagström frågan om Samuelssons skytte.

– Skyttet kändes bra, klart jag hade velat sätta sista stå men det är klart man ahde velat sätta den, säger han efter loppet.

I slutändan var det åkningen som inte riktigt räckte till, utan det slutade med en 13:e plats för Samuelsson. I åkningen var han tionde snabbast.

– Jag känner att jag borde vara högre upp, kroppen kändes bra, och jag kände mig stark. Men vi tappade med skidorna, de var inte så bra som de brukar. Jag tror vallateamet jobbar hårdast av alla och de brukar göra ett bra jobb, men på hundra tävlingar misslyckas de också ibland, precis som jag får åka straffrundor ibland, säger Samuelsson.

Storebror Bö överst på pallen

Johannes Thinges Bö däremot hade inte flyt i skyttet men lyckades desto bättre i spåret och trots fyra straffrundor tog han sig in på en sjundeplats till slut.

Än bättre gick det för storebror, Tarjei Bö, som bara sköt en bom och får kliva högst upp på pallen efter stark skidåkning. Felix Leitner från Österrike kom på en andraplats och på tredjeplatsen klev Benjamin Weger in.

Martin Ponsiluoma tog efter tre bom sig in på en 24:e plats.

Mörkast var det för Peppe Femling, som efter totalt fyra bom inte lyckades ta sig tillbaka och slutade på plats 30, av 30 startande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.