Blågult i kvartsfinal – ”Bengan”: ”Chans att gå hela vägen”

Publicerad:
Bengt ”Bengan” Johansson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Bengt ”Bengan” Johansson.

SPORTBLADET

Bengt ”Bengan” Johansson trodde inte på svensk skräll.

Blågult har skrällt.

– Jag är imponerad, säger handbollslegendaren till Sportbladet.

– Nej, det tror jag inte, svarade Bengt ”Bengan” Johansson, 78, för två veckor sedan på frågan om han tror att Sverige kan skrälla i handbolls-VM.

Men Blågult, som var uträknat på förhand, har skrällt.

Och imponerat, så även på ”Bengan”.

– Ett väldigt bra mästerskap så här långt. Kontringsspelet är fantastiskt och Gottfridsson (Jim) har spelat bra förutom i en match där han blev utbytt, då kom Jönsson (Alfred) in och gjorde det bra. Sverige har spelat väldigt bra. De sliter bra i försvaret, det är unga killar med lite rutin, säger ”Bengan”.

– Det verkar vara en bra grupp, Solberg (Glenn, förbundskapten) har lyckats få ihop ett bra lag som har teamkänsla, de har kul ihop. De har inte varit så mycket samlingar, så det är fantastiskt. Återväxten måste vara bra när det kommer fram sådana spelare.

”Chans att gå hela vägen”

På onsdag väntar svensk kvartsfinal, mot Argentina, Qatar eller Kroatien. Bengt Johansson hoppas på den förstnämnda nationen.

– Jag har ingen riktig koll på det, men inte Kroatien, jag ser väl helst att det blir Argentina. Men det laget har tydligen två bröder som är duktiga. Jag känner inte till Argentina, men på min tid var de en munsbit, men de har blivit bättre. Jag tror att Argentina passar oss bäst.

– Sverige har lyckats, kan de bibehålla den formen de har har de chans att gå hela vägen. 

Du tror på blågul medalj?

– Jag vågar inte sia om det, men de har gjort bra ifrån sig så här långt. Sverige har imponerat.

Publicerad:

LÄS VIDARE