Snowboard

Norska stjärnan lägger av – bara 27 år gammal

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Hon har blivit mästare i X-games.

Nu väljer snowboardstjärnan Silje Norendal att avsluta karriären.

– Jag är gravid och redo att starta ett nytt kapitel utanför elitidrotten, säger hon till NRK.

Med drygt ett år kvar till de olympiska spelen i Peking förlorar Norge ett OS-hopp. Silje Norendal, som har vunnit fyra slopestyle-guld i X-games, avslöjar att hon satsar på livet och karriären utanför tävlingsbackarna.

27-åriga norskan bestämde sig i somras för att sluta, och det var ett svårt beslut att ta.

Silje Norendal.

Foto: Lise Åserud / TT

– Jag grät i en timme efter att jag hade pratat med mina nära och kära om att lägga av. Min identitet är snowboard. Det betyder så mycket för mig – familj, pojkvän och vänner har varit prioritet två för mig de senaste tio åren, säger Silje Norendal till NRK.

”Lyckligt lottad”

Norendal väntar sitt första barn tillsammans med pojkvännen tillika ishockeyspelaren Alexander Bonsaksen. 33-årig back som har spelat för såväl Modo som Rögle i SHL.

– Jag är lyckligt lottad. Jag har haft ett fantastiskt liv som elitidrottskvinna, och har uppnått mycket som jag drömde om när jag var liten. Nu börjar ett helt nytt kapitel, jag har sett fram emot att bilda en familj när tiden kändes rätt. Och nu är det rätt läge, säger Norendal.

Hon nämner inte vad hon ska göra framöver förutom att bli mamma, men Silje Norendal berättar att hon har flera spännande projekt på gång.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

OS-medaljören: Tänkte på att ta mitt liv

ÄMNEN I ARTIKELN

Snowboard

X-games