Klart: Svensson ersätter Olsson i landslaget

”Kommer inte in som en elefant i vardagsrummet”

Tomas Svensson tar över som svensk målvaktstränare.
Tomas Svensson tar över som svensk målvaktstränare.

Sportbladets avslöjande från handbolls-VM är nu bekräftat:

Tomas Svensson ersätter Mats Olsson som ny målvaktstränare i landslaget.

– Första målet är att ta oss till OS och det tror och hoppas jag att vi kommer att klara av, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Mitt under Sveriges succé-VM i handboll avslöjade Sportbladet att målvaktstränaren Mats Olsson gjorde sitt sista mästerskap efter sju år med landslaget och att han skulle ersättas av sina gamle parhäst i Bengan Boys – Tomas Svensson.

I dag bekräftade förbundet nyheten.

– Jag har trivts så otroligt bra med det isländska landslaget så på så sätt var det svårt att bryta upp. Samtidigt är det skönt när beslutet är fattat och Sverige är Sverige, jag har upplevt så otroligt mycket glädje med landslaget under åren och tror verkligen på det kommande samarbetet med såväl ledarna som målvakterna i landslaget, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Island släpper Svensson i förtid

Kontraktet gäller från den 1 juni men med tillåtelse från det isländska landslaget, där Svensson varit målvaktsansvarig de senaste åren parallellt med samma uppdrag i tyska Magdeburg, kommer han att vara med redan i nästa veckas OS- och EM-kval.

– Tanken är inte att jag ska komma in som en elefant i vardagsrummet, utan jag kommer att smyga in och inte göra några stora ändringar. Första målet är att ta oss till OS och det tror och hoppas jag att vi kommer att klara av, säger 53-åringen.

Ansvar för talangerna också

Till skillnad från Mats Olsson, som är hela tiden varit anställd av det norska förbundet med en stor roll i deras damlandslag, kommer Svensson inte bara ha ansvar för målvakterna i a-landslaget.

– Han kommer inte bara att arbeta med herrlandslaget utan också med de talanger som kommer underifrån så att vi får en röd tråd i vårt målvaktsarbete, säger landslagschefen Hanna Fogelström.

På damsidan har Thomas Forsberg motsvarande roll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.