Försvaret efter svenska smockan: ”Helt olämpligt”

SVT-experten ifrågasätts i Finland

SVT:s Nils Ekman kallade isen i futsalarenan i Riga för alarmerande dålig.

Något som nu ifrågasätts – i Finland.

– Till och med ryssarna som är mycket krävande är nöjda, säger Manu Varho, IIHF:s isansvarige under VM, till Ilta-Sanomat.

Olympic Sports Centre, den tillfälligt omgjorda futsalarenan, under hockey-VM i Riga har fått motstå kritik för att isen inte varit bra under veckan när landslagen tränat där.

Det vittnade SVT:s expertkommentator Nils Ekman om.

– Det är oroväckande att isen ser så här dålig ut redan innan turneringen drar igång. Det kommer bli en faktor för framför allt lag som vill pressa högt. Det gäller att hålla det enkelt, för det kommer att studsa, sade han tidigare i veckan.

Den kommentaren har landat så där – i Finland.

Det är nämligen ett finskt företag som är ansvariga för bygget av den tillfälliga ishallen.

– Det här är överraskande information, för isen har fått beröm. Kommentarerna från den svenska experten förvånar, säger Timo Mansikkaviita, vd för Suomen Tekojää Oy, till Ilta-Sanomat.

Ryssarna nöjda

Finland har även en representant högt uppe i det internationella ishockeyförbundet som är chef för idrottsanläggningens underhåll. Manu Varho ansvarar för isförhållandena i båda tävlingshallarna under VM.

Han är också tydlig.

– Isen är verkligen i gott skick. Jag har själv frågat spelarna under morgonen och alla har varit nöjda, inklusive ryssarna som är mycket krävande. På samma sätt har de svenska spelarna berömt förhållandena, säger Varho.

Finländaren tror snarare att Ekman ägnar sig åt ett mediespel.

– Vi verkar även på den svenska marknaden. Det här kan handla om kommersiella grejer. En helt olämplig kommentar. Isen har varit i förstklassigt skick.


Läs mer om hockey-VM 2021:
Stor guide med allt om hockey-VM: Spelschema och tv-tider
Här är Tre Kronors trupp till hockey-VM
Alla nyheter om hockey-VM 2021


Jackpott 17 milj på Stryktipset – rygga expertens system
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.