Skuru svenska mästare – för första gången på 16 år

Skuru IK är svenska mästare i handboll.

SM-guldet säkrades på hemmaplan i Eriksdalshallen efter 24–22 mot H65 Höör.

– Man kan inte drömma om något bättre, säger målvakten Rebecca Nilsson.

2005 blev målvakten Patrica Löfberg stor guldhjälte när Skuru IK besegrade Skövde och tog klubbens tredje SM-guld genom historien.

Sedan dess har det gått 16 år.

Senast klubben spelade final var 2019 när Sävehof vann med 3–0 i matcher.

Nu fick Nackaklubben jubla igen.

I den fjärde finalmatchen slog Skuru in matchbollen efter att ha gjort guldrycket i inledningen på den andra halvleken.

Sekunddrama

Efter 13–12 i paus gjorde hemmalaget sex raka mål när Rebecca Nilsson höll tätt.

Till slut blev det ändå drama på slutet. Höör åt sig i kapp och var bara två bollar bakom, 22–20, med tre minuter kvar.

Guldmålet kom definitivt med två minuter kvar när Alexandra Bjärrenholt satte sitt tredje mål för kvällen. En stund senare kunde de jubla i den provisoriska hemmahallen Erikdalshallen, eftersom Nacka Bollhall inte är godkänd som finalarena. Siffrorna skrevs till 24–22.

Efteråt var målvakten och 2021-års guldhjälte Rebecca Nilsson rörd.

– Det är ett jävla lag. Det är magiskt att kunna ta hem det med de här tjejerna. Det är det roligaste nu i efterhand, att få vinna när det varit så tajt. Höör pressar oss verkligen och vi får verkligen gräva. Det är de här matcherna man vill vinna och det är helt sjukt, säger hon.

Blir utlandsproffs

Hon lämnar nu klubben efter sex säsonger för att bli utlandsproffs i tyska TuS Metzingen.

– Man kan inte drömma om något bättre. Att få avsluta med tjejerna på bänken och på planen. Alla bidrar med sitt och så ”Foppa”, min målvaktstränare, som är den största anledningen att jag är här i dag. Det är helt magiskt.

– Det är helt vansinnigt. Det är en perfekt avslutning på min tid i Skuru. Att få lämna med ett SM-guld är perfekt (blir utlandsproffs i tyskaTuS Metzingen). Det är gruppen som gör det, jag vill iväg och fira nu, vrålar målvakten Rebecca Nilsson i C More.

Hur har det varit efter slutsignalen?

– Jag tappade det ju. Jag såg på mina kompisar i laget, jag har fått vänner för livet, tårarna kom. Det är helt sjukt och vi är så välförtjänta.

Hur firar ni SM-guldet?

– Vi är kvar i hallen. Sitter kvar i ett rum och är bara laget. Men det är dem man vill vara med, så det gör mig inte så mycket.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.