Lebron James firade 38-årsdagen med 47 poäng

Lebron James verkar aldrig sakta ner.

I natt firade amerikanen sin 38-årsdag med att slå till med 47 poäng, tio returer och nio assist i segern mot Atlanta Hawks.

– Jag känner mig bättre än när jag var 18, säger han efter matchen.

LeBron James historisk – slog poängrekordet i NBA

Lebron James är inne på sin 20:e säsong i NBA men verkar vara långt från färdig. Hans Los Angeles Lakers har visserligen haft en kämpig säsongsinledning men den fyrfalldige NBA-mästaren med 18 All star-uttagningar fortsätter leverera.

Lakers fick ingen bra start i matchen och Atlanta Hawks ledde med 33–23 efter den första quartern. James hade bara stått för två poäng. Sedan satte 38-åringen fart och levererade 45 poäng i matchens sista tre quarters. Det är den högsta poängnoteringen den här säsongen för James. Lakers vann matchen med 130–121.

– Jag har gjort 30 poäng tidigare och det har inte hjälpt så jag fick testa med 40 istället, säger James till ESPN efter matchen.

Närmar sig historiskt rekord

Förra säsongen blev Lebron James den äldsta spelare att snitta mer än 25 poäng per match över en säsong. Sedan tidigare har han rekordet för den yngsta spelare att göra samma sak. Med 527 poäng kvar närmar han sig med stormsteg Kareem Abdul Jabars rekord för flest poäng totalt i ligan.

– Jag känner mig bättre än när jag var 18. Vissa stunder känner jag mig som ett barn igen ute på planen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN