Dennis Schröder i stort polispådrag

LA Lakers-spelaren Dennis Schröder var på väg hem från match när han plötsligt hamnade i ett stort polispådrag.

Nu berättar han om tumultet.

– De hade pistoler, maskingevär och uzis, säger Schröder.

Det var efter torsdagens match mot San Antonio Spurs som den tyske LA Lakers-spelaren Dennis Schröders kväll förvandlades till ett enda stort kaos.

Schröder och hans vän Alex var på väg hem från matchen när de plötsligt såg blåljus blinkandes i backspegeln. De lydde order och stannade till vid en bensinmack – sedan tog allt en tvär vändning.

”Fattade ingenting”

Schröder och hans vän Alex, som körde bilen, trodde att det handlade om en rutinmässig kontroll, men när polismännens ton började bli mer och mer aggressiv insåg de allvaret och hamnade i chock.

– De sa åt mig och Alex att kliva ut ur bilen med händerna bakom huvudet, sedan satte de mig i handbojor. Jag svär, till slut var det 20, 25 eller 30 polisbilar på plats. Situationen blev allvarlig. Jag såg pistoler, maskingevär, uzis (kulsprutepistol, reds.anm). Jag blev behandlad som en brottsling, men jag fattade ingenting. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Schröder i en video på Youtube där han berättar om dramat.

Hade bytt regskylt

Så, vad var problemet?

Tyske LA Lakers-spelaren Dennis Schröder.
Tyske LA Lakers-spelaren Dennis Schröder.

Det visade sig att polisen hade upptäckt att något var fuffens med nummerplåtarna, varpå de misstänkte att bilen var stulen.

Men så var inte fallet.

– Nummerplåtarna är från en Cadillac jag ägde förut, men som jag har sålt, säger Schröder.

Polismännen köpte förklaringen och när de sedan bad om ytterligare information och Schröder berättade att han var på väg efter att ha spelat en NBA-match för LA Lakers förbyttes den allvarliga stämningen till en skrattfest.

– Jag sa att vi var på väg hem efter att ha vunnit mot San Antonio Spurs och efter det var de (poliserna) väldigt hjälpsamma och allt var lugnt. Men det var en galen kväll! Lyckligtvis hände inget allvarligt och vi alla tog oss hem i säkerhet, säger Dennis Schröder.

Dennis Schröder, till vänster.
Dennis Schröder, till vänster.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN