Nya detaljer – om Horners beteende

Publicerad 2024-02-06

Christian Horner utreds av sitt eget stall.

Han sägs ha blivit erbjuden att lämna Red Bull och flera medier rapporterar nu vad han misstänks ha gjort.

Red Bulls formel 1-stall har firat stora triumfer de senaste säsongerna eftersom Max Verstappen dominerat.

Under måndagen spreds dock besvärande nyheter. Red Bull har nämligen inlett en intern utredning kring stallchefen Christian Horner som ska ha betett sig ”opassande”.

Nu rapporterar flera medier också närmare vad utredningen gäller.

Uppgifter om bilder

Enligt De Telegraaf är det en anställd som har anmält Horner och den nederländska tidningen skriver att 50-åringen ska ha ”gått över gränsen” mot en kvinna i teamet i samband med de alpina världscuptävlingarna i Kitzbühel.

Red Bulls stallchef Christian Horner och föraren Max Verstappen.

Formel 1-reportern Matthew J. Thompson har mer specifika uppgifter än så.

”Christian Horner kan avgå som Red Bulls stallchef på grund av att ha skickat olämpliga bilder till en kvinnlig anställd”, skriver Thompson.

Varit chef i 19 år

I De Telegraafs F1-podd säger reportern Erik van Haren att undersökningen har pågått bakom stängda dörrar under en tid och att anklagelserna är ”mycket allvarliga”. Det ska även finnas bevis för Horners ”opassande beteende”.

Christian Horner och Geri Halliwell-Horner.

Horner har varit stallchef för Red Bull sedan 2005, då han bara var 31 år gammal. Enligt Motorsport-Total ska han redan ha blivit erbjuden att lämna sin post, men avböjt eftersom han anser sig vara oskyldig.

Gift med Ginger Spice

Horner är gift med Geri Halliwell och har en sju år gammal son tillsammans med Spice Girls-sångerskan, även kallad Ginger Spice.

– Geri har gråtit floder hela helgen medan hon tar hand om sina barn. Hon hävdar att Christian inte har gjort något fel, säger en källa till The Sun.