Max Verstappen vann Miami Grand Prix

Charles Leclerc hade pole position - men Max Verstappen gjorde allt rätt.

Han tog segern i Miami GP och närmar sig Charles Leclerc i kampen om VM-titeln.

– Vilken comeback, jublar Verstappen.

Charles Leclerc tog starten av Miami GP från pole position, men redan på det nionde varvet fick han problem med slitaget på höger framdäck och Max Verstappen kunde smita förbi med hjälp av DRS.

Leclerc försökte sedan göra en undercut och gå in i depå tidigare än Verstappen, men det draget lyckades inte alls. Istället för att tjäna tid, så förlorade han tid och Verstappen kunde hålla greppet om ledningen.

Ingenting kunde hota den regerande möstaren - innan säkerhetsbilen kom ut på banan sedan McLarens Lando Norris kolliderat med Pierre Gasly, AlphaTauri.

Därefter samlades fältet samman och Charles Leclerc fick en ny chans att utmana om segern under racets avslutande varv.

– Jag trodde att jag skulle kunna ta honom där, men hans bil var lite bättre, säger Charles Leclerc efter loppet.

– Detta var ett fysiskt väldigt tufft lopp och jag hade problem med mediumdäcken under den första stinten. Det påverkade hela vårt race. Jag trivdes mycket bättre på de hårda däcken i slutet av racet, men det räckte inte.

Tredje segern för Verstappen 2022

Max Verstappen, som hade en tuff fredag där bilen drabbades av tekniska problem vilket gjorde att han förlorade mycket av förberedelsetiden på banan, tog sin tredje seger för säsongen. Han körde dessutom det snabbaste varvet, vilket gör att han nu är 19 poäng efter Charles Leclerc, Ferrari, i kampen om VM.

– Det var ett otroligt GP, väldigt fysiskt tufft och det var väldigt spännande ända in till målgång. Jag är otroligt nöjd med den här segern, säger Verstappen.

Han har gått i mål vid tre tillfällen i år, och vunnit varje gång. Leclerc, som slutade tvåa, leder fortfarande VM, men har inte vunnit sedan säsongens tredje deltävling i Australien. Carlos Sainz , Ferrari, slutade trea, Sergio Perez, Red Bull, fyra och Mercedes George Russell använde sig av en smart taktik och körde upp sig från plats tolv i kvalet till plats fem.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.