Sexåring sprang maraton – myndighet har besökt familjen

En sexårig pojke genomförde ett maraton i USA.

Efter att händelsen uppmärksammats på sociala medier har nu myndigheter besökt pojkens familj.

”Det här är en läskig process”, skriver föräldrarna på Instagram.

Det var för drygt två veckor sedan som ”Flying Pig Marathon” ägde rum i Cincinatti, Ohio.

Vad som var anmärkningsvärt?

En sexårig pojke sprang hela maraton-loppet. Enligt hans föräldrar, Ben och Kami Crawford, tog det nästan nio timmar för deras son att genomföra sträckan på 4,2 mil.

Enligt Ben Crawford blev sonen mutad med pringles-chips för att gå i mål.

”Vanligtvis brukar de dela ut pringles efter cirka 20 miles (3,2 mil). Han fick slita fysiskt och han ville ta pauser var tredje minut. När vi äntligen kom dit efter sju timmar hittade vi ett övergett bord och tomma lådor. Han grät och vi rörde på oss sakta, så jag sa att jag skulle köpa två lådor (med pringles) om han fortsatta springa”, skrev pappan på Instagram.

Ben och Kami Crawford lät sonen genomföra ett maraton som tog nästan nio timmar. Nu slår föräldrarna tillbaka mot kritiken.
Ben och Kami Crawford lät sonen genomföra ett maraton som tog nästan nio timmar. Nu slår föräldrarna tillbaka mot kritiken.

Fick kritik av OS-deltagare

Händelsen blev uppmärksammad på sociala medier och föräldrarna möttes av kritik, bland annat av den förre OS-deltagaren Kara Goucher.

Nu har Child Protective Services (myndighet som jobbar för barns trygghet) besökt familjens hem och pratat med barnen i hushållet.

”Det här måste få ett stopp. Våra barn har fått mentala sammanbrott, men inte från löpningen, utan från en folkhop som beväpnats av löpningens mest prisade och kända individer. De påstår att det är kränkande att låta barn springa, men de kommer inte med någon fakta”, skriver föräldrarna på Instagram.

”Han blev aldrig tvingad att gå i mål”

Enligt familjen har CPS fått sex anmälningar på grund av händelsen, där bland annat en hävdar att sexåringen släpats vid tillfällen och tvingats genomföra loppet mot sin vilja.

”Han var fast besluten på att genomföra loppet och han blev aldrig släpad eller tvingad att gå i mål. Den här processen är väldigt läskig. Det är sorgligt att folk drar slutsatser av våra liv av att läsa en falsk rubrik, när vi egentligen jobbar så hårt för att behålla vårt hushåll säkert för våra barn”, skriver de.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln