”Värsta känslan i hela min karriär”

Stoppad från OS och petad från landslaget för första gången på 15 år.

Nu talar Ingvild Flugstad Östberg, 31, ut om krisen.

– Jag har funderat på om det är värt det, säger hon till norska medier.

Ingvild Flugstad Östberg har tillhört världseliten i tio års tid och varit en av norsk skidåknings starkast lysande stjärna.

Men på senare tid har den dubbla OS-mästarinnan slitit med hälsoproblem och fått tävlingsförbud två gånger.

Förra veckan fick hon veta att hon petas från landslaget för första gången på 15 år.

”Inga garantier”

Men trots motgångarna har hon bestämt sig för att fortsätta.

– Jag har så klart behövt ta lite tid till att fundera och jag har tänkt tanken: ”Är det verkligen värt det?”. Men jag landade i att jag vill försöka. Sedan finns det inga garantier för hur fort det kommer gå eller hur saker och ting kommer att bli, säger hon till VG.

Att stå utanför landslaget blir en helt ny utmaning.

– Det kommer ju kännas speciellt. Jag har tillhört landslaget i 14-15 års tid. Det kommer bli annorlunda, men jag känner mig fortfarande motiverad.

Stoppad från OS

I november 2021 gjorde Östberg tävlingscomeback efter 636 dagars frånvaro. Där och då hade hon siktet inställt på OS. Men efter tre tävlingar stoppades hon igen på grund av att hon inte uppfyllde hälsokriterierna och fick sina OS-drömmar krossade.

För norska TV2 beskriver hon det som sin största motgång i hela karriären.

– Det var jättejobbigt. Det har funnits perioder då jag verkligen inte mått bra och speciellt de sista veckorna inför OS gjorde verkligen ont. Sportsligt är det den värsta känslan jag någonsin haft, säger hon.

– Där och då levde jag i tron om att jag skulle kunna ta medalj på OS. Det kan låta helt verklighetsfrånvänt, men det var så jag kände och det gjorde verkligen ont att inte ens få chansen att försöka.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.