Sportbladet

Allsvensk stjärna anklagas för sexuellt ofredande

Stoppas från landslaget

Av: 

Fredrik Andersson

SPORTBLADET

En allsvensk spelare anklagas för att ha sexuellt ofredat en kvinna, uppger media i spelarens hemland.

Nu har spelaren plockats bort ur landslagstruppen.

Det sexuella ofredandet inträffade på en nattklubb hösten 2017, enligt kvinnan. Till en inhemsk tv-kanal säger kvinnan att hon ska ha blivit tagen i underlivet innan spelaren gick till fysiskt angrepp mot henne. Vidare ska hon haft synliga skador i två, tre veckor, något som Fotbollskanalen var först att rapportera om.

Inhemsk media rapporterar även att spelaren ska ha erkänt och betalat ut ersättning till kvinnan, detta efter att kvinnan gjort en polisanmälan dagen efter det inträffade – utan att utredningen ledde någon vart – vilket fick parterna att ”göra upp om saken på egen hand”.

Kvinnan berättar även att förbundsledningen bett henne att vara tyst om det inträffade, vilket gör att hon nu väljer att tala ut. Förbundet ska även erbjudit henne ett sekretessavtal som skulle hindra henne från att prata om det, vilket hon tackade nej till.

Förbundsordföranden har lämnat

Nyligen berättade förbundsordföranden att man aldrig fått in några rapporter om misstänka sexualbrott, men efter att kvinnan nu valt att gå ut och berätta om det har förbundet skakats om rejält. Förbundsordföranden, som nu lämnat sin post, har tagit tillbaka sitt tidigare uttalande och kallat det för ett ”misstag”.

I och med anklagelserna stoppas nu den allsvenske spelaren från kommande landslagssamling, på grund av ett beslut från förbundets styrelse, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Sportbladet har sökt spelarens klubb för en kommentar.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: Ishockeyförbundet är en tomteverkstad