Sportbladet storsatsar på bandy – sänder både cupen och elitserien

Sportbladet storsatsar på bandy i vinter.

Vi rivstartar med alla matcher i svenska cupen och lagom till seriestarten släpps Bandybibeln.

Och som om det inte vore nog har vi toppat laget med Christoffer Million, från Bandypuls och den trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson.

Här ser du alla matcher i Svenska Cupen

Med 16 lag i serien och publiken tillbaka på läktarna är bandyfebern helt klart på gång.

I höst och vinter sänder Sportbladet play alla matcher i elitserien, men för den som inte orkar vänta på seriepremiären den 29 oktober kommer vi även att sända svenska cupen 1–3 oktober.

För att lyfta bevakningen av sporten ytterligare har två stora bandyprofiler värvats in. Bandypuls stjärnreporter Christoffer Million och den trefaldige SM- och VM-guldvinnaren, Jonas Claesson.

Christoffer Million och Jonas Claesson förstärker bandybevakningen på Sportbladet.
Christoffer Million och Jonas Claesson förstärker bandybevakningen på Sportbladet.

Christoffer Million kommer förutom den vanliga bevakningen även att göra studioprogram, listor och rankingar.

Jonas Claesson kommer att göra ett tv-format där han besöker alla klubbar och självklart även agera expert.

– Det känns fantastiskt att få in både Christoffer och Jonas. Och det är bara säga grattis till läsarna som nu kommer få ännu bättre journalistik kring bandyn, säger Niklas Ornerud, redaktionell projektledare för bandysatsningen.

Jonas Claesson som efter spelarkarriären varit både klubb- och landslags-tränare och även agerat expert i både radio och tv har varit borta från sporten i några år.

– Det ska bli oerhört kul att få jobba med bandyn igen. Jag har nästan haft lite abstinens senaste tiden och att få åka runt och träffa alla spelare och ledare har jag längtat efter, säger han.

Tillbaka i Sportbladets bandybevakning kommer även Stefan Holm som under många år tidigare bevakat sporten för tidningen.

För första gången kommer också en Bandybibel att släppas lagom till säsongsstarten.

Så ser du Svenska Cupen i bandy

Fredag 1 oktober börjar tävlingssäsongen i bandy-Sverige och du följer den på Sportbladet Play - där du kan se alla matcher. 

På fredag 12.00 inleds Svenska Cupen när Villa Lidköping ställs mot Vetlanda och därefter rullar det på med flera heta matcher. Bland annat ställs Edsbyn mot Västerås och Sandviken möter Vänersborg. 

Gruppspelet fortsätter sedan under lördagen innan cupen kulminerar under söndagen med final klockan 16.00 - där Sportbladet har studio på plats i Lidköping med programledare Anna Rydén och expert Jonas Claesson.

Här ser du alla matcher i Svenska Cupen

Villa Lidköping är regerande mästare i både Svenska cupen och Elitserien.
Villa Lidköping är regerande mästare i både Svenska cupen och Elitserien.

Här ser du alla matcher i Svenska Cupen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.