Klart: Broberg värvar Robin Öhrlund

Efter veckor av rykten – nu är Robin Öhrlund klar för Broberg.

Trots två tyngre säsonger bakom sig ansluter mittfältsstjärnan som en prestigevärvning från AIK.

– Det är jättelänge sedan Broberg värvade sån här kraft utifrån, säger klubbchefen Svenne Olsson.

Uppgifterna har cirkulerat i flera veckor. Redan i Sportbladets silly season-svep i slutet av mars framgick att parterna låg i konkret dialog.

Nu är det helt klart: Broberg värvar Robin Öhrlund, 25, från AIK. Parterna uppges ha varit muntligt överens en tid, men först på onsdagen skrev mittfältsstjärnan på sitt tvåårskontrakt med hälsingeklubben – där han också har sin storebror Jesper Öhrlund.

– Alla våra fans som kanske läser media har nog inte riktig järnkoll på uppsidan och kapaciteten som finns i den här spelaren, säger klubbchefen Svenne Olsson, som var förbundskapten 2015–2019.

– Jag har sett honom träna med A-landslaget. Det räckte för att jag skulle förstå den verkliga talangen i den här spelaren. Han var millimeter från att spela VM i Vänersborg 2019.

”Utanför vår box”

Enligt Sportbladets uppgifter vann Broberg dragkampen mot Vänersborg och nykomlingen Gripen Trollhättan – klubbar som Robin Öhrlund representerat tidigare. För Brobergs del handlar det om en typ av prestigevärvning som klubben inte gjort på många år.

– Det är jättelänge sedan Broberg värvade sån här kraft utifrån. Det är lite utanför vår box, säger Svenne Olsson.

– Vi rör oss inte i de rum som de här spelarna gör rent ersättningsmässigt, och en stor grej som gör det här möjligt är uppoffringarna som Robin själv vill göra för att spela med oss.

Robin Öhrlund lämnar AIK för spel i Broberg.
Robin Öhrlund lämnar AIK för spel i Broberg.

Örebro SK-fostrade Robin Öhrlund slog igenom stort under fyra säsonger i Vänersborg. Våren 2020 värvades han till mästarlaget Edsbyn. Bara elva seriematcher senare bröt Öhrlund sitt avtal under uppmärksammade former. Sedan dess har han spelat en halv säsong i Gripen Trollhättan (då i allsvenskan) och i vintras representerade han AIK.

Lämnar AIK trots avtal

Nu hoppas Svenne Olsson att Robin Öhrlund ska hitta kontinuiteten i Broberg och få en ny skjuts i karriären.

– Vi skulle aldrig gå in i det här utan övertygelsen om att vi ska kunna erbjuda en miljö där vi tillsammans kommer att utvecklas. Det är jag helt säker på, säger han.

– På vårt mittfält har vi redan passnings- och spelskicklighet. Kan vi lägga in Öhrlunds genombrottskraft, fart och spets tror jag att det höjer vårt lags kapacitet när vi ska tävla mot de allra bästa, för där är vi inte riktigt än.

Svenne Olsson som förbundskapten under bandy-VM 2019.
Svenne Olsson som förbundskapten under bandy-VM 2019.

Robin Öhrlund lämnar AIK trots ett år kvar på sitt kontrakt. Svenne Olsson duckar frågan om Broberg har behövt köpa loss spelaren.

– Vi har haft en fantastiskt bra och professionell dialog med AIK. Sedan får man tolka det hur man vill, men vi är helt överens om hur det här har gått till. Den stora delen har också varit hur AIK och Robin ska lösa sitt, säger han.

AIK: ”Inte kommit till sin rätt”

Via Instagram bekräftar också AIK att Robin Öhrlund lämnar för Broberg.

– Robin har tyvärr inte riktigt lyckats komma till sin rätt i AIK, säger klubbchefen Johan Segui.

– Förhoppningsvis så faller alla bitarna på plats för Robin, så att vi alla kan njuta av honom på bandyplanen fortsatt framöver.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.