Charlotte Kalla har drabbats av magproblem

Charlotte Kalla och Ebba Andersson har fått magproblem och isolerats i samband med landslagets läger på hög höjd.

– Det var jag och Charlotte och vi drabbades samtidigt med ganska liknande symtom så jag undrar vad det var, säger Ebba Andersson.

Det svenska skidlandslaget är på höjdläger i Frankrike som ett led i uppladdningen inför OS i Peking i vinter. Under torsdagen arrangerade landslaget en digital pressträff, men när den startade stod det klart att Charlotte Kalla tvingades avstå.

– Hon kände av magen i går och det är förmodligen något hon har fått i sig via maten. Hon isolerades direkt och det ser inte ut att vara någon magsjuka utan mer något hon fått i sig. I dag mådde hon inte så bra och hon har varit på rummet, förklarar landslagschefen Anders Byström.

Under onsdagen genomförde skidåkarna ett tufft test på hög höjd. Charlotte Kalla deltog på testet, men har isolerats efter det.

– Hon kanske inte borde ha kört testet men hon trodde att det skulle gå bra på morgonen, men sen kände hon sig sämre och sämre under dagen. Vi hoppas hon ska tillfriskna snabbt, säger Byström.

Skidstjärnan drabbades av magkatarr under samband VM förra vintern, men Anders Byström tror inte att den problematiken har ett samband med det hon nu drabbats av.

– Vi tror att det kommer från maten , det är de signalerna vi har fått, påpekar Byström.

”Får justera kroppen”

Även Ebba Andersson och Emma Ribom avstod testet, som innebar 3 000 meters löpning på höjd med efterföljande intervaller.

Ebba Andersson drabbades liksom Charlotte Kalla av magproblem, men har varit ute i friska luften under torsdagen.

– Jag fick lite magproblem så jag var tvungen att kasta in handduken. Men jag har varit ute på rullskidor på förmiddagen nu. Det var ett dygn som jag inte mådde så jättebra, säger Ebba Andersson som fortsätter:

– Magen har återhämtat sig och det gick okej på rullskidorna idag och det känns fortsatt bra. Men det är klart att man får justera när kroppen inte är med i matchen....

Emma Ribom, som var i överlägsen form i samband med rullskidtävlingarna i Trollhättan nyligen, valde att avstå löpningen.

– Jag har varit lite skadad i ett smalben, en överbelastning, så jag har precis börjat komma igång med löpningen igen. Så det blev inga 3 000 meter för min del, säger Emma Ribom.

Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.