Våldsam krasch för Felix Rosenqvist

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Mattias Persson
Våldsam krasch för Felix Rosenqvist

Nicholas Prost och Nick Heidfeld kolliderade.
Då hade Felix Rosenqvist ingen stans att ta vägen.
Han kraschade våldsamt in i sin teamkollega och fick bryta Mexikos E Prix.
– Det var en tuff dag, säger svensken.

Rosenqvist som kör Formula E, det världsomspännande mästerskapet för El-bilar kom till Mexiko City och F1-banan Autódromo Hermanos Rodríguez med förhoppningen att plocka nya poäng i kampen om titeln, men han fick problem redan i kvalet.
– Jag var inte nöjd med mitt varv i kvalet, men balansen i bilen var betydligt bättre i racet, säger Rosenqvist som startade från åttonde ruta.

Avancemang i starten

Han avancerade till plats sex efter en stark öppning och hängde med i den samlade tätklungan. Han körde smart, använde mindre energi än sina konkurrenter under den första delen av loppet, inför det obligatoriska depåstoppet och bilbytet.
Men den andra delen av loppet blev kaotisk med flera kollisioner och avåkningar vilket gjorde att säkerhetsbilen var ute vid tre tillfällen under de 45 varv långa racet.
– Jag kunde köra lika fort som de andra och ändå förbruka mindre energi, men den fördelen försvann lite grann på grund av alla säkerhetsbilar, säger Rosenqvist.

Våldsam krasch för Felix Rosenqvist

Fältet trycktes samman och avslutningen liknade allt mer ett kortare sprintlopp och då försvann Rosenqvists chanser till en bra placering. Två varv från mål låg han åtta när Nicholas Prost körde på Rosenqvists teamkollega Nick Heidfeld. Den förre F1-föraren från Tyskland snurrade in mitt framför Rosenqvist och den våldsamma kollisionen var oundviklig.
– Det blev ett sprintlopp under de sista varven och tyvärr hade jag ingenstans att ta vägen när Prost vände på Nick precis framför mig. Det var synd och en besvikelse överlag för hela teamet, säger Rosenqvist som klarade sig undan kraschen utan några skador och twittrade.
– Ytterligare ett riktigt bra lopp slutade med tårar.
Lucas Di Grassi, Brasilien tog sin första seger för säsongen och han närmar sig totalledaren Sebastien Buemi. Rosenqvist tappade däremot i sammandraget och ligger nu sexa, 46 poäng bakom Buemi. Nästa deltävling avgörs i Monaco den 13 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM